© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Lewis Hamilton: 'We moeten alle zeilen bijzetten om te winnen'

30 aug. 2017 08:20 Rik Alkema 0 reacties
Terwijl Sebastian Vettel zeer duidelijk is en zijn auto 'de beste van het veld' noemt, blijft Lewis Hamilton bescheiden. Ondanks dat hij in Spa zeer snel was en Vettel voor bleef, denkt hij niet dat Mercedes nu fluitend het kampioenschap binnenhaalt.

Lewis Hamilton denkt dat Mercedes het nog lastig krijgt dit seizoen

Door zijn overwinning in België kan Lewis Hamilton gelijk in punten komen met Sebastian Vettel in Italië. Daarvoor moet Hamilton zeven punten meer halen dan zijn Duitse rivaal, wat kan als Hamilton wint en Vettel tweede wordt. Dat is volgens Hamilton dan ook het doel in Monza.

"De volgende race moeten we minimaal weer zeven punten meer halen, net als in België. Daarna komen er een aantal moeilijke races aan, waarbij het heel lastig zal worden om Ferrari achter ons te houden", blikt Hamilton vooruit.

Volgens Hamilton is het namelijk helemaal niet zo vanzelfsprekend dat Mercedes de rest van het seizoen het team is om te verslaan.

"Veel mensen zeggen constant dat wij de beste auto hebben en met overmacht gaan winnen, maar dat is denk ik niet waar. Allebei de wagens hebben hun sterke punten en dat lijkt per race weer anders te zijn", aldus Hamilton.

Tot nu toe is Vettel vooral door zijn constante prestaties de leider in het kampioenschap. Al in 9 van de 12 wedstrijden stond hij op het podium, waardoor hij nu nog 7 punten voorsprong heeft op Lewis Hamilton.

"We moeten echt alle zeilen gaan bijzetten om die wereldtitel te winnen", zegt Hamilton over zijn kansen op de titel. "We hebben iedereen in het team nodig om uiteindelijk als winnaar uit de bus te kunnen komen. Zo hoort racen ook te zijn", besluit de drievoudig wereldkampioen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen