Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton: 'We moeten alle zeilen bijzetten om te winnen'

Terwijl Sebastian Vettel zeer duidelijk is en zijn auto 'de beste van het veld' noemt, blijft Lewis Hamilton bescheiden. Ondanks dat hij in Spa zeer snel was en Vettel voor bleef, denkt hij niet dat Mercedes nu fluitend het kampioenschap binnenhaalt.

Door zijn overwinning in België kan Lewis Hamilton gelijk in punten komen met Sebastian Vettel in Italië. Daarvoor moet Hamilton zeven punten meer halen dan zijn Duitse rivaal, wat kan als Hamilton wint en Vettel tweede wordt. Dat is volgens Hamilton dan ook het doel in Monza. "De volgende race moeten we minimaal weer zeven punten meer halen, net als in België. Daarna komen er een aantal moeilijke races aan, waarbij het heel lastig zal worden om Ferrari achter ons te houden", blikt Hamilton vooruit. Volgens Hamilton is het namelijk helemaal niet zo vanzelfsprekend dat Mercedes de rest van het seizoen het team is om te verslaan.

"Veel mensen zeggen constant dat wij de beste auto hebben en met overmacht gaan winnen, maar dat is denk ik niet waar. Allebei de wagens hebben hun sterke punten en dat lijkt per race weer anders te zijn" , aldus Hamilton. Tot nu toe is Vettel vooral door zijn constante prestaties de leider in het kampioenschap. Al in 9 van de 12 wedstrijden stond hij op het podium, waardoor hij nu nog 7 punten voorsprong heeft op Lewis Hamilton. "We moeten echt alle zeilen gaan bijzetten om die wereldtitel te winnen" , zegt Hamilton over zijn kansen op de titel. "We hebben iedereen in het team nodig om uiteindelijk als winnaar uit de bus te kunnen komen. Zo hoort racen ook te zijn" , besluit de drievoudig wereldkampioen.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"