Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Lewis Hamilton wil Valtteri Bottas als teamgenoot in 2019'

Het team van Mercedes bevindt zich dit jaar in een uitzonderlijke positie. Zowel Hamilton als Bottas hebben een aflopend contract waardoor er al volop wordt gespeculeerd over 2019.

Een nieuw contract van Hamilton bij Mercedes lijkt in de maak maar of ook Valtteri Bottas na 2018 voor Mercedes rijdt, is nog maar de vraag. De Fin won weliswaar tijdens zijn debuutjaar voor Mercedes drie Grand Prix's maar kan zich dit jaar geen 'fouten' meer permitteren. Eén ding speelt Bottas in ieder geval in de kaart. Volgens voormalig Formule 1 coureur en tegenwoordig F1-analist Jolyon Palmer kan Bottas rekenen op de steun van Hamilton. In gesprek met BBC Radio 5 Live laat Palmer zijn licht schijnen op de situatie bij Mercedes. "Het is eigenlijk een soortgelijke situatie als bij Ferrari. Vettel is min of meer de nummer één coureur en hij heeft duidelijk aangedrongen op een nieuw contract voor Raikkonen. Ik denk dat Hamilton dan ook blij is als Bottas blijft."

"Ze zitten natuurlijk bij Mercedes ook niet te wachten op een interne strijd. Bottas is competitief en kan een rol spelen in de titelstrijd tussen de twee viervoudige wereldkampioenen." Hoewel Bottas zich dit jaar eerst nog moet bewijzen, hoeft Hamilton zich volgens Palmer totaal geen zorgen te maken over een nieuw contract. "Ik denk niet dat Lewis zich ook maar enige zorgen maakt, hij kan tenslotte overal terecht. Ik weet zeker dat als Mercedes hem een snelle auto bezorgt en hij nog steeds hongerig is naar overwinningen dat Lewis blijft." "Voor Lewis maakt het waarschijnlijk totaal niet uit wie zijn teamgenoot is. Hij is tenslotte de viervoudig wereldkampioen, misschien zelfs wel vijfvoudig straks. Hij bulkt van het zelfvertrouwen en is enorm getalenteerd."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"