Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton ziet Franse GP liever op Magny-Cours

De Grand Prix van Frankrijk staat volgend jaar voor het eerst sinds 2008 weer op de kalender. Veel coureurs en fans zijn daar erg blij mee, maar viervoudig wereldkampioen Lewis Hamilton is minder enthousiast. De Brit ziet namelijk liever een wedstrijd op het circuit van Magny-Cours, waar de Franse GP eerder werd verreden.

Op 24 juni 2018 is het zover, dan keert de Formule 1 eindelijk weer terug op Franse bodem. Niet op het circuit van Magny-Cours, waar de laatste wedstrijd in 2008 werd verreden, maar op het circuit van Paul Ricard. Lewis Hamilton is niet bepaald een fan van dat circuit. "Om eerlijk te zijn vind ik dat circuit helemaal niks" , is Lewis Hamilton goudeerlijk in gesprek met Canal+ Sport. "Ik vond de Franse Grand Prix geweldig toen we nog op Magny-Cours reden. Paul Ricard haalt het niet bij de magie van Magny-Cours."

"Maar het belangrijkste is dat we weer een Grand Prix in Frankrijk hebben" , put Hamilton het positieve uit de race op het circuit van Paul Ricard. "Frankrijk is een belangrijk land in Europa en het is ook belangrijk dat de Franse Grand Prix op de kalender staat tijdens de Europese tour." "Het wordt vast een geweldig weekend en wellicht hebben we daar wel de leukste race van het seizoen" , probeert Hamilton er toch het positieve van in te zien.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'