Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Lewis verandert rond deze tijd van het jaar in complete machine"

Wie na de Grand Prix van België tegen een willekeurig Mercedes-teamlid had gezegd dat Lewis Hamilton de volgende twee Grands Prix op zijn naam zou schrijven en met veertig punten voorsprong in het WK naar Rusland af zou mogen reizen, werd waarschijnlijk recht in zijn gezicht uitgelachen.

Toch is het de realiteit. Hamilton won in Italië en in Singapore en heeft daarmee het heft strak in eigen handen. Titelrivaal Sebastian Vettel moet in de komende zes wedstrijden zijn ruime achterstand om zien te buigen in een voorsprong, wil hij het kampioenschap voor de eerste keer sinds 2013 op zijn naam schrijven.

De technisch directeur van Mercedes, James Allison, geeft Vettel weinig kans. De Brit meent dat Hamilton gewoonweg te sterk is op het moment. "Lewis krijgt het constant voor elkaar, maar dat komt ook omdat Mercedes hem een wagen heeft gegeven waarmee hij het kan doen. Het is echt ongelooflijk, we hadden deze resultaten niet verwacht." Over Hamiltons aanpak weet Allison het volgende: "Rond deze tijd van het jaar verandert Lewis in een complete machine. Het is echt briljant om te zien, hij heeft zo ontzettend veel toewijding." Allison heeft een goed voorbeeld om aan te tonen dat Mercedes grote stappen heeft gezet wat betreft het rijgedrag van haar wagen. "We zagen het al in Budapest. Daar kwamen we vorig jaar totaal niet mee in de laatste sector. Dit jaar waren we er echter sterk. Die lijn hebben we in de afgelopen races door weten te trekken. We zijn ons aan het verbeteren", klinkt de technisch directeur strijdvaardig.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden