Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Liberty media belooft betere Formule 1 motoren

Sinds Liberty Media de scepter zwaait in de Formule 1 zijn er al de nodige veranderingen doorgevoerd. Eén van de meest besproken hangijzers op dit moment zijn de toekomstige Formule 1 motoren.

De teams hebben hun verlanglijstje hierin al duidelijk gemaakt. De kosten moeten omlaag en het liefst een onafhankelijke motorleverancier. Ook Formule 1 baas Chase Carey staat hier achter. Hoewel de Amerikaan geniet van het huidige gevecht tussen Mercedes en Ferrari is hij wel van mening dat meerdere teams vooraan moeten kunnen strijden. In Auto Bild geeft hij alvast zijn visie op de nieuwe motorformule die in 2021 van kracht wordt. "Petje af voor Mercedes dat al zolang de lakens uitdeelt in de Formule 1 onder de huidige regels. Het verschil in performance met de andere teams is echter veel te groot op dit moment. Daarom willen we de zaken vereenvoudigen waarbij we uitgaan van het motto: 'luider, goedkoper en beter'."

Onder meer Christian Horner heeft namens Red Bull Racing al laten weten dat de kosten van de motoren omlaag moeten. Iets waar Carey zich volledig in kan vinden. "Een ander punt waar we duidelijk iets aan moeten doen, zijn de kosten. Sommige teams geven jaarlijks meer dan 500 miljoen dollar uit terwijl anderen 'slechts' een budget hebben van 100 miljoen dollar. Dat heeft een behoorlijke invloed op de competitie." "Het doel moet zijn dat alle teams geld verdienen aan de Formule 1 maar de realiteit is helaas zo dat geen enkel team op dit moment winst maakt."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi