© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Liberty media belooft betere Formule 1 motoren

09 aug. 2017 09:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Sinds Liberty Media de scepter zwaait in de Formule 1 zijn er al de nodige veranderingen doorgevoerd. Eén van de meest besproken hangijzers op dit moment zijn de toekomstige Formule 1 motoren.

Liberty Media wil meer competitie in de Formule 1

De teams hebben hun verlanglijstje hierin al duidelijk gemaakt. De kosten moeten omlaag en het liefst een onafhankelijke motorleverancier. Ook Formule 1 baas Chase Carey staat hier achter.

Hoewel de Amerikaan geniet van het huidige gevecht tussen Mercedes en Ferrari is hij wel van mening dat meerdere teams vooraan moeten kunnen strijden. In Auto Bild geeft hij alvast zijn visie op de nieuwe motorformule die in 2021 van kracht wordt.

"Petje af voor Mercedes dat al zolang de lakens uitdeelt in de Formule 1 onder de huidige regels. Het verschil in performance met de andere teams is echter veel te groot op dit moment. Daarom willen we de zaken vereenvoudigen waarbij we uitgaan van het motto: 'luider, goedkoper en beter'."

Onder meer Christian Horner heeft namens Red Bull Racing al laten weten dat de kosten van de motoren omlaag moeten. Iets waar Carey zich volledig in kan vinden.

"Een ander punt waar we duidelijk iets aan moeten doen, zijn de kosten. Sommige teams geven jaarlijks meer dan 500 miljoen dollar uit terwijl anderen 'slechts' een budget hebben van 100 miljoen dollar. Dat heeft een behoorlijke invloed op de competitie."

"Het doel moet zijn dat alle teams geld verdienen aan de Formule 1 maar de realiteit is helaas zo dat geen enkel team op dit moment winst maakt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen