Liberty Media gaat Formule 1 GP van Groot-Brittannië redden

12 jul. 2017 21:05 Ruud Dimmers 0 reacties
De eigenaren van het circuit van Silverstone hebben het contract met de Formule 1 opgezegd, waardoor er na 2019 geen GP van Groot-Brittannië meer is. Desondanks hoeven de fans niet te wanhopen dat de race verloren gaat, verzekerde Chase Carey.

Liberty kan zich geen Formule 1 voorstellen zonder Britse Grand Prix

Tijdens het evenement F1 live London stond Chase Carey het publiek te woord en legde Eddie Jordan hem het vuur aan de schenen. De belangrijkste vraag was natuurlijk: 'Blijft de GP van Groot-Brittannië behouden?'

"We zijn trots op Groot-Brittannië en zijn zelf gehuisvest daar, net als  twee derde van alle teams. Het is zeker ons plan om zo lang als wij de Formule 1 runnen een Grand Prix in Groot-Brittannië te hebben," liet Carey weten.

Liberty Media maakt er geen geheim van dat het nieuwe steden aan wil doen. Steden die levendig zijn en te boek staan als de grootste steden ter wereld.

"We willen naar steden die voor zich spreken. Steden waarin het een hele week draait om Formule 1, waarbij er van alles te doen is voor de mensen in de stad. We willen dat Londen ook onderdeel uit gaat maken van Grand Prix experience."

"We krijgen een race in Frankrijk wat erg mooi is en we willen het fundament van de sport in West-Europa houden. Steden als New York en Miami zijn interessant om meer voet aan de grond te krijgen in Amerika," waarmee het zeer waarschijnlijk is dat er een tweede Amerikaanse GP bij komt.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen