Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Liberty Media moet Ferrari keihard aanpakken'

Sinds Liberty Media de scepter zwaait in de Formule 1 is er al het nodige veranderd. Toch is niet iedereen even blij met de nieuwe ontwikkelingen. Vooral Ferrari heeft al gedreigd de sport te verlaten als Liberty Media bepaalde plannen niet terug draait.

Volgens teampresident Sergio Marchionne is de kans vrij groot dat Ferrari zich in de nabije toekomst terugtrekt uit de Formule 1. Met name de discussie over het invoeren van een budgetlimiet is een doorn in het oog van de Italiaanse renstal. Onlangs liet Christian Horner zich al ontvallen dat hij deze dreigementen niet serieus neemt nadat bekend werd gemaakt dat Alfa Romeo in 2018 als titelsponsor van Sauber terugkeert in de Formule 1. Ook voormalig Formule 1 coureur en tegenwoordig F1-analist Martin Brundle ziet Ferrari niet zo snel de Formule 1 verlaten.

In gesprek met Sky Sports F1 licht Brundle zijn visie hierop toe. "Volgens mij is het gewoon bluf. Waar moet Ferrari dan naar toe? Willen ze ingemaakt worden door Mahindra in de Formule E?" Volgens Brundle is er maar één oplossing voor het gedrag van Ferrari en dat is dat Liberty Media streng moet optreden. "Ze geven totaal niks uit aan marketing en dat komt omdat de Formule 1 dat al grotendeels voor ze doet. Ik vind dan ook dat Liberty Media keihard moet optreden tegen Ferrari."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'