© Populous

Nieuwsoverzicht

Liberty Media waarschuwt: Formule 1 kan Silverstone verliezen

08 nov. 2018 09:00 Ruud Dimmers 1 reacties
De toekomst van de Formule 1 op het legendarische circuit van Silverstone is in gevaar. De huidige overeenkomst met Liberty Media loopt eind 2019 af en de eigenaren van het circuit hebben nog geen overeenstemming bereikt over een nieuw contract.

Al jaren worstelt het BRDC met de torenhoge kosten voor het organiseren van de Britse Grand Prix. De GP op Silverstone staat al jaren ter discussie, maar een optie in het contract werd gelicht waardoor de race nog tot en met 2019 op de Formule 1-kalender staat.

Liberty Media topman Sean Bratches benadrukt dat de Formule 1 ook zonder Silverstone kan. "We zijn een 68 jaar oude raceklasse en we zijn dynamisch. Op Silverstone werd de eerste Formule 1-race ooit verreden, maar we hebben niet ieder jaar op dit circuit geracet. Niets is onveranderlijk in deze sport als het aankomt op de locaties waarop we racen."

"Bepaalde races staan erg hoog aangeschreven bij ons en we doen wat we kunnen om ze te behouden, maar we runnen een business. We zijn een commercieel bedrijf met aandeelhouders, waarbij we afwegen wat het beste is voor de fans en de business."

Silverstone is niet het enige circuit dat worstelt met de torenhoge kosten voor het organiseren van een Grand Prix. Dit jaar verloor de Formule 1 al de GP van Maleisië en de Duitse races staan al tijden onder druk.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen