Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Liberty Media waarschuwt: Formule 1 kan Silverstone verliezen

De toekomst van de Formule 1 op het legendarische circuit van Silverstone is in gevaar. De huidige overeenkomst met Liberty Media loopt eind 2019 af en de eigenaren van het circuit hebben nog geen overeenstemming bereikt over een nieuw contract.

Al jaren worstelt het BRDC met de torenhoge kosten voor het organiseren van de Britse Grand Prix. De GP op Silverstone staat al jaren ter discussie, maar een optie in het contract werd gelicht waardoor de race nog tot en met 2019 op de Formule 1-kalender staat.

Liberty Media topman Sean Bratches benadrukt dat de Formule 1 ook zonder Silverstone kan. "We zijn een 68 jaar oude raceklasse en we zijn dynamisch. Op Silverstone werd de eerste Formule 1-race ooit verreden, maar we hebben niet ieder jaar op dit circuit geracet. Niets is onveranderlijk in deze sport als het aankomt op de locaties waarop we racen."

"Bepaalde races staan erg hoog aangeschreven bij ons en we doen wat we kunnen om ze te behouden, maar we runnen een business. We zijn een commercieel bedrijf met aandeelhouders, waarbij we afwegen wat het beste is voor de fans en de business."

Silverstone is niet het enige circuit dat worstelt met de torenhoge kosten voor het organiseren van een Grand Prix. Dit jaar verloor de Formule 1 al de GP van Maleisië en de Duitse races staan al tijden onder druk.

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"