© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Liberty Media: "We laten ons niet onder druk zetten"

Over twee jaar vervalt het huidige Concorde Agreement, terwijl een nieuwe overeenkomst nog niet op tafel ligt. Liberty Media laat zich echter niet onder druk zetten om snel en daarmee overhaast met een nieuw document te komen.

In het Concorde Agreement ligt vastgelegd hoe de Formule 1-inkomsten over de teams verdeeld worden. Dat is anno 2019 een heikele kwestie, aangezien een eerlijker verdeling bij moet dragen aan kleinere verschillen in prestaties tussen de topteams en de subtop.

Iedereen kijkt dan ook reikhalzend uit naar wat er voor 2021 besloten wordt, maar Liberty Media laat zich door niemand onder druk zetten om snel knopen door te hakken: "We willen zelf liever ook gisteren dan morgen duidelijkheid hebben, zodat we ons volledig op de toekomst kunnen richten. We zijn achter de schermen echter op de goede weg", aldus Liberty-baas Chase Carey.

"We hanteren voor onszelf wel bepaalde streefdatums, maar ik acht het niet constructief om die cijfers kenbaar te maken. Dat kan de huidige dynamiek alleen maar verstoren en dat moeten we niet willen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen