Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Liberty Media: "We laten ons niet onder druk zetten"

Over twee jaar vervalt het huidige Concorde Agreement, terwijl een nieuwe overeenkomst nog niet op tafel ligt. Liberty Media laat zich echter niet onder druk zetten om snel en daarmee overhaast met een nieuw document te komen.

In het Concorde Agreement ligt vastgelegd hoe de Formule 1-inkomsten over de teams verdeeld worden. Dat is anno 2019 een heikele kwestie, aangezien een eerlijker verdeling bij moet dragen aan kleinere verschillen in prestaties tussen de topteams en de subtop.

Iedereen kijkt dan ook reikhalzend uit naar wat er voor 2021 besloten wordt, maar Liberty Media laat zich door niemand onder druk zetten om snel knopen door te hakken: "We willen zelf liever ook gisteren dan morgen duidelijkheid hebben, zodat we ons volledig op de toekomst kunnen richten. We zijn achter de schermen echter op de goede weg", aldus Liberty-baas Chase Carey. "We hanteren voor onszelf wel bepaalde streefdatums, maar ik acht het niet constructief om die cijfers kenbaar te maken. Dat kan de huidige dynamiek alleen maar verstoren en dat moeten we niet willen."

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024