Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Liberty Media zorgt voor financiële groei Formule 1

Liberty Media heeft het eindejaarsverslag gepubliceerd. Het Amerikaanse bedrijf heeft in 2017 37 miljoen dollar verlies geboekt. Toch zijn er voor de lange termijn belangrijke deals gesloten die de Formule 1 laten groeien.

In januari 2017 nam Liberty Media de Formule 1 over. Chase Carey verving Bernie Ecclestone. Sinds zijn aanstelling is de Amerikaan druk bezig met een transformatie van de Formule 1. De social media worden veel meer gebruikt, er wordt een nieuw kantoor gebouwd in Londen, de grid girls worden vervangen, de starttijden veranderen en er komt een nieuwe streamingsdienst. Naast deze transformatie werd er ook aan de financiële kant gesleuteld. In het eindejaarsverslag toont het Amerikaanse bedrijf dat ze een totale omzet hebben geboekt van 1.874 miljard dollar. Dit is een daling van één procent ten opzichte van 2016. Hierdoor heeft het bedrijf een verlies geleden van 37 miljoen. Liberty merkt in het verslag echter op dat er een stijging is in uitzendinkomsten en advertentie- en sponsorinkomsten. Door langdurige contracten te tekenen met grote partijen worden deze inkomsten nog groter.

In het rapport wordt opgemerkt dat het bedrijf '400 miljoen dollar heeft terugbetaald van de eerste lening'. Tevens vermindert de rente van 3.00% naar 2.50% en stijgen de kijkcijfers op tv en de digitale platformen. Deze cijfers geven aan dat Formule 1 vanaf nu alleen maar zal groeien. ''Het 2017 seizoen was succesvol en de kijkcijfers zijn op alle platformen gegroeid. In 2018 blijven we ons focussen op de fans, het verbeteren van de show, het organiseren van live-evenementen en een goede samenwerking met onze partners. We kijken uit naar de start van het seizoen in Melbourne", zo wordt Chase Carey geciteerd in het verslag.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'