Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Licht gefrustreerde Horner: "Mercedes ziet er machtig uit"

Red Bull weet dat op zaterdag een zware klus te wachten staat tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Emilia-Romagna. Mercedes presteerde op vrijdag meer dan prima, terwijl er bij Red Bull wat problemen waren. Volgens teambaas Christian Horner was Mercedes tijdens de trainingen machtig.

De vrijdag in Imola was niet bepaald een dag die Red Bull nog lang zal vieren. Door verschillende problemen konden Max Verstappen en Sergio Perez geen vlekkeloze dag afwerken en tot overmaat van ramp waren er tijdens de eerste training problemen op het circuit waardoor de teams niet goed met hun coureurs konden communiceren. Christian Horner kon daar niet om lachen, zo vertelt hij in gesprek met onder meer RacingNews365 . "We waren gefrustreerd door de problemen. Dan realiseer je je pas hoe afhankelijk je bent van de teamradio om je coureur bij te staan. En ja, het incident tussen Sergio en Ocon… Sergio was afgeleid, maakte wat aanpassingen op zijn stuur en stuurde misschien wat scherp in. Aan de andere kant had Esteban misschien wat meer ruimte kunnen geven. Niemand had echt schuld", zo oordeelt de teambaas, al was Helmut Marko het niet echt met die lezing eens . Tijdens de tweede training kreeg Max Verstappen problemen, waarna hij zijn auto moest parkeren langs de baan. Het duurde vervolgens even voordat de wagen terug afgeleverd werd bij Red Bull, waardoor de Nederlander de training niet meer kon hervatten. Horner verklaart. "Op de onboard beelden konden we zien dat de auto achterop een sleepwagen een toeristische route aflegde door het dorp voordat hij bij ons werd afgeleverd in de pitlane, dus daardoor hadden we niet genoeg tijd meer over om alle problemen op te lossen. Dat was frustrerend, zeker omdat de trainingssessies tegenwoordig korter zijn. Het wordt hard werken op weg naar de zaterdag", oordeelt de Brit. Artikel gaat verder onder de afbeelding

Is de betrouwbaarheid van de RB16B de achilleshiel van Red Bull? Niet per se, oordeelt Horner. "Het is een achilleshiel voor elk team, zeker als je altijd probeert te pushen. Dan maak je je altijd zorgen over de betrouwbaarheid. Je moet het probleem begrijpen en ervoor zorgen dat als het gebeurt, het gebeurt op een vrijdag en niet op een zondag. Je probeert altijd alles te verbeteren en te optimaliseren. Op elk gebied probeer je het absolute maximale eruit te halen, want dat is wat nodig is", aldus Horner. Terwijl bij Red Bull de problemen zich opstapelden, kon Mercedes zonder worstelingen naar de snelste tijden snellen tijdens beide trainingssessies. Horner was onder de indruk van de grote concurrent. "Mercedes zag er tijdens beide sessies echt machtig uit", luidt zijn oordeel, waarna hij wordt gevraagd of hij daardoor verrast was. Niet echt, is de conclusie. "Kijk, we hebben pas één Grand Prix-weekend achter de rug. Ze waren in Bahrein even snel en misschien zelfs sneller dan wij tijdens de race. Ze hadden in ieder geval minder last van bandenslijtage. Hier in Imola zijn ze op vrijdag met beide auto’s ook gewoon weer razendsnel tijdens de trainingen, maar we gaan er alles aan doen om het hen lastig te maken." Daarin zal de kwalificatie een niet geheel onbelangrijke rol spelen, weet ook de teambaas van Verstappen en Perez. "De kwalificatie is heel belangrijk, want we weten allemaal hoe lastig het is om op Imola in te halen. Alhoewel, de weersvoorspellingen voor zondag zien er (met voorspelde regen, red.) bijzonder uit. Maar ja, de kwalificatie is inderdaad van groot belang en we willen de race zo ver mogelijk vooraan het veld starten."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"