Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
RacingNews365 F1 Podcast

Liet Verstappen Norris spartelen? "Dan zie je dat Max alles onder controle heeft"

Max Verstappen boekte tijdens de Grand Prix van Brazilië zijn zeventiende zege van het seizoen. Ruud Dimmers en Tom Coronel vinden in de RN365 Formule 1-podcast dat het woord dominant nog zacht uitgedrukt is.

Verstappen Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen kende opnieuw een perfect Grand Prix-weekend in Brazilië. De Nederlander pakte poleposition en won ook nog eens de sprint- en hoofdrace. Een echt duel om de zege(s) kwam nooit tot stand, want Lando Norris moest in beide races een aantal seconden toegeven. Een speldenprikje in openingsfase van de hoofdrace was niet genoeg om Verstappen nerveus te maken, want de wereldkampioen wist zijn banden optimaal te managen en reed er weer vandoor. F1-kenner Ruud Dimmers en autocoureur Tom Coronel vinden het ongelofelijk wat de Nederlander allemaal laat zien.

"Het is bizar", opent Dimmers. "We hadden het voorspeld en in iedere situatie was Verstappen in controle. Dat was het mooie ervan. Hij had even de pole voor de sprintrace niet (Norris versloeg hem, red.), maar dan lost hij het meteen weer op bij de start. In de hoofdrace moest hij eventjes met Norris afrekenen en laat hij hem in de DRS hangen. Het was een leuke inhaalpoging van Norris, al had hij daarna twee kleine problemen: zijn banden waren te heet en zijn hybridesystemen waren leeg. Dan zie je dat het verschil ineens weer twee seconden bedraagt."

Dimmers wijst ook naar het management van Red Bull en Verstappen. "Bij mij sterft er elke keer wel een klein beetje iets als Gianpiero Lambiase over de radio roept dat Max iets meer mag gaan pushen. Max heeft zoveel over en behoudt te allen tijde de controle."

Coronel lacht om Verstappen

Coronel weet er een voorbeeld uit te pikken. "Max had op een gegeven moment vijf seconden voorsprong. Norris kwam toen even naar 4,7 en 4,4 seconden, waarna iedereen riep: 'wow, hij komt eraan'! En Max pareert gewoon gelijk: pats, 5,3, pats, 5,8. Met andere woorden: vriendje, je mag het tempo wel gaan verhogen, maar dat kan ik ook. Dan zie je gewoon dat hij alles onder controle heeft."

Dimmers vindt het bijzonder hoe Verstappen door de paddock loopt. "Maar hoe relaxed hij ook is. Vorige week was hij voor de race (in Mexico red.) een paar minuten voor de start nog aan het dollen over PSV-Ajax. Alex Albon die ook vertelde dat hij vlak voor de kwalificatie nog aan FIFA-kaartjes aan het denken is. Het is zo ontspannen."

Coronel hangt daar afsluitend een term aan vast. "Overcapaciteit."

Beluister hieronder de volledige podcast!

Ook interessant:

In chaos zie je hoe goed Max Verstappen écht is

Hij was misschien wel de enige constante coureur, die met twee overwinningen naar huis ging. Juist als de chaos op z'n grootst is, weet je van één iemand dat hij sowieso het hoofd cool houdt: Max Verstappen.

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ford verwijst geruchten over gloednieuwe Red Bull-motor naar de prullenbak