Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Liuzzi: "Beleefde mijn beste en mooiste jaar met Doornbos als teamgenoot"

Vitantonio Liuzzi werd in 2004 kampioen in de GP2-klasse. Dat deed de Italiaan in dienst van het Arden International-team met als teamgenoot Robert Doornbos en Christian Horner als teambaas. In gesprek met RacingNews365 liet Liuzzi weten een uitstekende werkrelatie te hebben gehad met Doornbos.

Liuzzi 2006
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Contentpool

Ondanks dat je teamgenoot altijd de eerste rivaal is binnen de autosport, denkt Liuzzi dat je elkaar in eerste instantie altijd moet helpen. "Misschien is het achteraf ook een van mijn zwakten geweest om altijd mijn telemetrie te hebben gedeeld met teamgenoten. Veel jongens hebben geprofiteerd van mijn werk, maar daar doe je niks meer aan en het hoort er ook bij. Het is niet dat ik die oud-teamgenoten iets verwijt. Toch heb ik vooral met Doornbos een uitstekende samenwerking gehad."

"Bij Arden beleefde ik met Robert als teamgenoot mijn beste en mooiste jaar ooit in de autosport. Dat kwam vooral omdat we een eerlijke strijd tussen ons twee creëerde. Robert was altijd heel open en eerlijk en dat is precies hoe ook ik in het leven sta. Daardoor presteerden we beiden ook zo goed dat seizoen."

Direct na zijn prachtige jaar in de GP2 kwam de Liuzzi in de Formule 1 terecht, daar kon de sympathieke Italiaan echter nooit dezelfde indruk maken. Volgens Liuzzi komt dat mede door de politiek die wordt bedreven in de wereld van de Formule 1.

"Het gaat er in de Formule 1 niet alleen om hoe snel je kunt rijden. Je moet ook goed om kunnen gaan met de politiek die er speelt en de media. Daar had ik moeite mee, aangezien ik daarvoor te zwart-wit denk. De mooiste herinneringen gaan dan ook vooral terug naar mijn tijd in de GP2, dat seizoen liep alles precies zoals het moest verlopen."

In totaal reed Liuzzi eenentachtig races in de Formule 1, waarin hij zesentwintig punten behaalde.

Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"