Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Live Dakar Rally 2020 etappe 2

Volg hier live de tweede etappe van de slijtageslag in het Midden-Oosten. De tweede etappe van de Dakar Rally vindt op maandag plaats en zal vertrekken vanuit Al Wajh en finishen in Neom. In totaal moeten de coureurs 401 kilometer afleggen.

Volg hier live de tweede etappe van de slijtageslag in het Midden-Oosten. Ook tijdens de tweede etappe rijden de coureurs langs de kust van de Rode Zee in Soedi-Arabië. De tweede etappe is in totaal 401 kilometer, waarvan er 367 getimed zijn en begint in Al Wahj en zal eindigen in Neom. In deze RacingNews365 -liveblog houden we je op de hoogte van de gebeurtenissen tijdens de Dakar Rally 2020 gedurende de de tweede etappe op maandag 6 januari.

14:53

Fernando Alonso doet nog altijd mee in de Dakar Rally, maar het uitzicht op een goed klassement is behoorlijk vertroebeld. Hij kwam na een botsing met een steen binnen op tweeënhalf uur, goed voor de 61e positie van de dag. Hij bezet nu de 48e plek in het algemeen klassement. Daarmee sluiten we dit liveblog. Morgen doen we uiteraard weer verslag van de gebeurtenissen de Dakar Rally. Graag tot dan en dank voor jullie aandacht.

13:52

Er waren dus inderdaad problemen voor Vick Versteijnen. Er was een gat in zijn versnellingsbak geslagen en Becx bleef achter om hem te assisteren. Met zijn tweeën verloren ze zodoende anderhalf uur.

13:43

Ook de gebroeders Coronel zijn binnen met de voorlopig 27e tijd. Ze gaven 42 minuten toe op dagwinnaar De Villiers.

13:39

Alonso verloor veel tijd na een botsing met een steen, maar werkte verbeten aan de reparatiewerkzaamheden. Hij is nog onderweg, maar heeft tweeënhalf uur verloren.

1214138204707852289

A difficult day for @s_peterhansel , who suffered steering wheel issues as he tells @CSainz_oficial + info ➡️ https://t.co/qTNrMHIKg1 #Dakar2020 pic.twitter.com/v6RSTm7dcz — DAKAR RALLY (@dakar) January 6, 2020

13:17

Siarhei Viazovich zegeviert bij de trucks in de tweede etappe van de Dakar Rally. Hij blijft de Kamaz-Russen voor en verovert daarmee de leiding in het klassement. De beste geklasseerde Nederlander was Pascal de Baar en kwam binnen op 27 minuten van de Wit-Rus. Martin van den Brink gaf ruim een halfuur toe, terwijl Janus van Kasteren tegen veertig minuten aankeek.

12:36

Het was geen beste dag voor Bernhard ten Brinke. Vanwege niet minder dan vier (!) lekker banden kon hij niet vooraan meestrijden in de tweede etappe van de Dakar Rally 2020.

12:03

De opmars van Al Rajhi is een halt toegeroepen. In de laatste sector verloor hij veel tijd in de laatste sector, waardoor de dagzege naar Giniel de Villiers gaat. Hij redt daarmee de eer van Toyota Gazoo, het team dat Al-Attiyah, Ten Brinke én Alonso tijd zag verliezen.

11:43

De eerste auto passeert de finishlijn in Neom. Het is Orlando Terranova die zijn Mini over de streep stuurde 04:41.17. Ook de winnaar van vorig jaar, Nasser Al-Attiyah, is binnen en verliest zo'n vijf minuten op de Argentijn.

11:30

Ondertussen zijn ook de trucks al een heel eind op weg. Na 214 kilometer was Karginov namens Kamaz het snelste, gevolgd door Viazovich en teamgenoot Sotnikov. De snelste Nederlander op dat punt is Martin van den Brink, die een minuutje sneller is dan Vick Versteijnen. Het zijn de zesde en zevende doorkomst-tijden.

11:09

De oorzaak van het stilvallen van Fernando Alonso is bekend. De tweevoudig F1-kampioen is tegen een flinke steen aan gereden en heeft daarbij zijn ophanging flink beschadigd. Hij zal zijn weg kunnen vervolgen, maar duidelijk is dat hij een goed klassement kan vergeten.

11:00

De problemen van Alonso worden elke minuut dat hij niet doorkomt groter . De Spanjaard lijkt een goed klassement op zijn buik te kunnen schrijven. Hij is echter niet de enige Toyota-coureur die kostbare minuten verliest. Ook Al-Attiyah en Ten Brinke hebben op dit moment al vijftien minuten aan de broek gekregen ten opzichte van etappeleider Al Rajhi.

10:16

Ross Branch lijkt er met de overwinning in de tweede etappe van de Dakar Rally 2020 vandoor te gaan. De KTM-coureur kwam als snelste binnen en de kans dat één van de mindere goden uit de achterhoede hem nog gaat verschalken, is zeer gering. In het klassement neemt hij met de dagzege tevens de leiding in het klassement over van Toby Price, die veel tijd verloor. Sam Sunderland is virtueel de nummer twee, Pablo Quintanilla de nummer drie.

10:00

De eerste motoren rijden over de finish. Van de vijf mannen die zijn gefinisht was Sam Sunderland het snelste, gevolgd door Benavides (+00:02.16), Walkner (+00:04,35) en Brabec (+00:07.21). Ross Branch, de man die op hetrlaatste waypoint nog het snelste was, moet nog binnenkomen. Wat het probleem is van Fernando Alonso blijft onduidelijk.

09:53

Tegenslag voor Fernando Alonso! De Spanjaard staat al bijna een half uur stil op het 160 kilometer-punt. Wat er aan de hand is, is vooralsnog onduidelijk.

09:35

Toyota kent een sterke dag. De top drie coureurs bij de auto's zijn halverwege de tweede etappe alle drie Toyota-coureurs. Al Rajhi, Al-Attiyah en De Villiers doen het tot nu toe prima. Peterhansel, gisteren nog tweede, ligt op ruim tien minuten achterstand, net als Ten Brinke. Alonso zakt iets terug in dit gedeelte van de etappe en is momenteel de zevende snelste.

09:15

De motoren naderen het einde van de tweede Etappe. Branch behoudt met nog 100 kilometer te gaan de leiding en heeft ongeveer een minuut voorsprong op de Chileen Quantanilla. Price, die gisteren de eerste etappe won, blijft tijd verliezen en rijdt nu op ruim 15 minuten achterstand van de leider. Paul Spierings is momenteel de beste Nederlander en rijdt rond de 25e plaats. De eerste autocoureurs zijn bijna op de helft van de tweede etappe. Al Rajhi heeft in zijn Toyota de leiding en rijdt vier minuten voor op teamgenoot Al Attiyah. Alle favorieten hebben het derde waypoint echter nog niet gepasseerd. Later meer. Bij de trucks is de Wit-Rus Viazovich goed begonnen aan de dag. Hij rijdt inmiddels ruim een minuut voor op zijn naaste belager Sotnikov. De andere Rus die hem op de hielen zit, Shibalov, die gisteren de eerste etappe won, geeft na 100 kilometer ruim tweeënhalve minuut toe op Viazovich. Van Kasteren, die gisteren knap derde werd, is niet heel lekker begonnen aan de dag. Hij moest nu 50 kilometer al ruim tien minuten toegeven op de leider en klokt voorlopig de achttiende tussentijd.

08:39

Fernando Alonso is op dit moment de snelste Toyota Gazoo-fabriekscoureur. Hij geeft anderhalve minuut toe op Al Rajhi en is daarmee sneller dan Al-Attiyah, Ten Brinke en de Villiers. Bij de motoren heeft Ross Branch de leiding in de etappe overgenomen van Barreda Bort. Hij heeft tussen de kilometer 159 en 214 veel tijd verloren. Inmiddels hebben ook de eerste twee trucks zich bij het eerste meetpunt gemeld. Shibalov is daar 58 seconden sneller geweest van Viazovich.

08:18

Toyota-fabriekscoureur Bernhard ten Brinke noteert een eerste tussentijd. Na 52 kilometer klokt hij de achtste tijd van de negen man die zijn doorgekomen. Hij geeft daarbij vierenhalve minuut toe op Al Rajhi. Ook van Fernando Alonso wordt elk moment een doorkomst-tijd verwacht.

07:55

Klassementsleider Vaidotas Zala passeert het eerste meetpunt en heeft er dus al 52 kilometer op zitten, terwijl op twee wielen Barreda Bort zijn marge op klassementsleiders Price en Brabec verder vergroot. Hij is dertien minuten sneller dan Price en tien minuten sneller dan Brabec na 159 kilometer. Virtueel is hij die twee ruim voorbij in het klassement.

07:24

In de eerste kilometers van de tweede etappe bij de motoren is het Joan Barreda Bort die het snelste is. Na 104 kilometers is hij bijvoorbeeld acht minuten sneller dan favoriet Toby Price, die een moeizame start kende, evenals Ricky Brabec. Ondertussen zijn ook de eerste auto's vertrokken aan de special stage van 367 kilometers.

07:15

Daar waar er tijdens de eerste etappe nog veel zandduinen te vinden waren, zo bestaat de tweede etappe qua ondergrond voornamelijk uit vaste aarde en stenen. Qua hoogteverschil wordt het wel weer een mooie uitdaging alle ruim 500 coureurs. Tijdens de etappe fluctueert de hoogte waarop de coureurs zich zullen bevinden namelijk van zo'n honderd tot vijfhonderd meter. De eerste motorcoureurs zijn maandagochtend om 05:45 uur Nederlandse tijd al begonnen, terwijl de eerste auto's en de trucks elk moment van start kunnen gaan. De start van de eerste coureurs zowel in zowel de auto's als in de trucks staat namelijk gepland om 07:20.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'