© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Live eerste vrije training GP België 2017

25 aug. 2017 10:22 Ruud Dimmers 0 reacties

Volg live de eerste training voor de GP van België. De sessie lag tien minuten stil na een crash van Felipe Massa in bocht zeven. De Williams was zwaar beschadigd, waarmee de sessie van de Braziliaan er al na een ronde op zat.

Live stand eerste training GP België

Na tien minuten werd de sessie hervat en kwam de eerste snelle tijden op de klokken. Daniel Ricciardo noteerde na ruim een uur de snelste tijd op de ultrasofts voor Raikkonen, Bottas, Verstappen en Hamilton.

Lewis Hamilton ging op de supersofts aanzienlijk sneller dan de rest van het veld en pakte halverwege de training de eerste tijd met 1.46,4. Max Verstappen zagen we opvallend weinig in beeld en staat halverwege de training vijfde. Pascal Wehrlein heeft problemen met zijn ERS-systeem waardoor hij nog altijd geen tijd heeft neergezet.

Valtteri Bottas klote op de soft banden verrassend de snelste tijd met nog 25 minuten te gaan. Daarmee was hij sneller dan Hamilton op de supersoft en Ricciardo op de ultrasoft. Tijdens een rustige ronde kende Bottas een vreemd moment waarbij hij van de baan schoot en zijn auto ligt beschadigde.

Mercedes lijkt oppermachtig in Spa, want Lewis Hamilton noteerde op de hardste band een tijd die liefst acht tienden sneller was dan die van Daniel Ricciardo die tweede stond. Max Verstappen pakte de tweede tijd af op een setje van de ultrasofts en kwam tot op zeven tienden van Hamilton.

Sebastian Vettel kwam op de ultrasoft banden net niet aan de tijd van Lewis Hamilton. Dit terwijl de Mercedes-coureur op de hardste banden reed. Kimi Raikkonen pakte de snelste tijd op een setje van de ultrasoft banden.

Max Verstappen sloot de training af op een vierde plaats, net voor teamgenoot Ricciardo.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen