Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Japan 2019

Volg supertyfoon Hagibis terwijl die over Suzuka trekt

Vandaag trekt supertyfoon Hagibis verder over Japan, en dat heeft de FIA doen besluiten het zaterdagprogramma op het circuit van Suzuka te schrappen. Het regent veel en bij vlagen waait het ook hard. Genoeg om de race-activiteiten te schrappen? Oordeel zelf.

Mensen die op en rond het circuit van Suzuka bivakkeren delen videobeelden van wat supertyfoon Hagibis in het gebied teweeg brengt. Op de vroege ochtend in Nederland was er in Japan nog niet zo heel veel aan de hand, op regen en wind na. Verder volgen we ook de coureurs en hun bezigheden tijdens hun vrije zaterdag.

De liveblog is inmiddels gesloten. De eerdere berichten zijn hieronder nog wel terug te vinden.

15:30 - Einde liveblog

De avond in Japan is bijna aan zijn einde gekomen, de meeste coureurs zullen langzaamaan braaf naar bed gaan. Het ergste weer lijkt Suzuka te hebben gemist. Het goede nieuws is dus dat de kwalificatie en race waarschijnlijk gewoon onder droge omstandigheden kunnen worden verreden op zondag.

14:30

Daniil Kvyat en Robert Kubica vullen hun Formule 1-loze zaterdag met... racen in de arcade hall! Wie verslaat wie? Je ziet het in de onderstaande video.

14:00

Romain Grosjean heeft zijn zaterdag in Suzuka al knutselend doorgebracht. Het resultaat: een prachtig schaalmodel van de Tyrrell P34 uit 1977.

13:30

Carlos Sainz en Lando Norris spenderen hun zaterdag behalve met het spelen van FIFA ook met het eten van sushi. Laatstgenoemde is daar op zijn zachtst gezegd geen fan van.

13:00

In Suzuka is er op zaterdag zo'n 90 à 130 millimeter aan regen gevallen. De keuze om de kwalificatie af te gelasten lijkt dan ook de juiste te zijn geweest. Ter vergelijking: dat is meer dan er volgens het KNMI in Nederland gemiddeld in een maand valt.

12:45

Als je ziet welke schade tyfoon Hagibis in andere delen van Japan heeft aangericht, dan is de Formule 1-paddock en iedereen in de buurt van Suzuka nog tamelijk goed weggekomen. Laten we hopen dat de schade in Tokio, daar waar de tyfoon momenteel naar toe onderweg is, beperkt blijft.

12:20

OIav Mol meldt dat de buien in Suzuka bijna zijn overgetrokken en hij verwacht geen regen tijdens de kwalificatie en de race op zondag. Wel een sterke wind.

12:00

Het zwaarste deel van tyfoon Hagibis lijkt aan Suzuka voorbij te zijn gegaan. De Japanse hoofdstad Tokio lijkt daarentegen een paar zware uren tegemoet te gaan.

11:30

Een aardbeving met een sterkte van 5.7 op de schaal van Richter treft Japan terwijl Tyfoon Hagibis nog steeds veel schade aanricht. Dat kon er ook nog wel bij...

11:00

Aan de kust gaat het er ondertussen ook heel ruig aan toe. Zwemmen zit er niet in vandaag...

10:40

Elders in Japan lijkt de tyfoon Hagibis harder aan te komen dan in de buurt van Suzuka. Wateroverlast is alom aanwezig. Helaas is er zelfs al één dode te betreuren.

10:15

Het waait hard, maar met de regen valt het momenteel wel mee, zo meldt deze Engelse journaliste.

10:00

En ja hoor. Het was al aangekondigd, maar de coureurs zijn onder leiding van Max Verstappen bezig met een hevige virtuele voetbalstrijd op de PlayStation. De Nederlander probeert de vloer aan te vegen met Carlos Sainz, Lando Norris en Sergio Perez.

09:50

Lando Norris bevestigt op Twitter dat er gebowld kan worden in de buurt van zijn hotel. Samen met Carlos Sainz probeerde hij het uit. De Brit gooide een heel erg bijzondere 'strike'.

09:40

Hier enkele beelden uit Japan. Regen, regen en nog eens regen is de korte samenvatting. De overlast in het Aziatische land is groot, zeer groot.

09:30

De Formule 1-coureurs vervelen zich vandaag in ieder geval niet. Ze gaan gewoon allemaal bij Max Verstappen op de kamer zitten.

09:20

De Spaanse F1-verslaggever Albert Fabrega deelt de mening van zijn Nederlandse collega: "No dramas here."

09:10

Olav Mol merkte enkele uren later op dat het weliswaar nat is, maar dat er nog niet heel veel aan de hand was. Maar 'veiligheid voorop' weet hij.

09:00

Om 05:10 uur Nederlandse tijd lag het circuit er nat bij, maar viel het qua drama nog wel mee.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Japan 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Japan en alle verrichtingen van Max Verstappen.

9 reacties

    Breaking Red Bull en Honda openen nieuwe contractonderhandelingen