Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Locoburgemeester Kopenhagen: 'Formule 1-race totaal onrealistisch'

De regering van Denemarken steunt plannen om de Formule 1 naar Kopenhagen te halen. De locoburgemeester van Kopenhagen ziet dat plan echter als 'totaal onrealistisch'.

Oud-Formule 1-coureur Jan Magnussen heeft samen met de beroemde circuitontwerper Hermann Tilke een circuit ontworpen dat door de straten van Kopenhagen slingert. Daarmee komt de stad tegemoet aan de wens van Liberty Media om meer stratencircuits toe te voegen aan de Formule 1-kalender. Waar belangrijke partijen als de regering en het koningshuis zich al achter de plannen hebben geschaard, is niet iedereen enthousiast over het voorgenomen evenement. Volgens locoburgemeester Olsen wegen de voordelen van een dergelijke evenement niet op tegen de nadelen.

Olsen zegt in Politik : "Het is onrealistisch om te denken dat Kopenhagen in 2020 een Formule 1-Grand Prix zou kunnen organiseren, want het vergt zo ontzettend veel van een stad. Zo'n evenement is dusdanig uitgebreid, dat kunnen wij gewoon niet huisvesten." "Volgens mijn informatie zou de organisatie van een dergelijk evenement de stad voor de duur van minstens negen weken ontwrichten, en dat is mijn ogen compleet onacceptabel."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"