Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Dakar

Loeb moet het hoofd buigen voor Sainz na topstart

Even leek het erop of Sebastian Loeb in het Dakar-klassement een flinke plaagstoot uit kon delen aan Carlos Sainz, maar hij gaf zijn voorsprong toch nog uit handen.

Loeb Dakar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Rallylegende Sebastien Loeb begon uiterst voortvarend aan de achtste etappe van de Dakar Rally, tot het punt zelfs waarop hij minuten goed maakte op Carlos Sainz, de lijstaanvoerder van de Dakar Rally. Echter, in plaats van tijd goed te maken stond er aan het einde van de etappe toch +6 minuten op de stopwatch.

Zo breidt Sainz zijn voorsprong in het klassement uit tot zo'n 24 minuten, waarmee de Fransman nog altijd allerminst kansloos is. Eén dag vol pech voor Spanjaard Sainz en dat verschil kan worden overbrugd. De nummer drie in het klassement, Lucas Moraes, verloor ook vijf minuten op Sainz en ziet de achterstand groeien tot 1 uur en 5 minuten.

Sainz kwam in de top drie van de dag overigens niet voor. Door kleine verschillen moet hij genoegen nemen met P4. De top drie werd gevormd door Audi's Mattias Ekstrom en Stephane Peterhansel met op P3 Guerlain Chicherit.

Tom en Tim Coronel kenden een nagenoeg probleemloze dag. Op iets meer dan een half uur kwamen ze ronde 50ste positie (op het moment van schrijven) binnen. Op dit moment bezetten ze daarmee de 36ste positie in het algemeen klassement.

Algemeen klassement na de achtste etappe (auto's)

# Coureur Team Tijdsverschillen
1. Carlos Sainz Audi 35:03:28
2. Sebastien Loeb Prodrive Hunter +0:24:47
3. Lucas Moraes Toyota Gazoo +1:005:13

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje