Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Las Vegas 2023

Teambazen prijzen GP Las Vegas de hemel in: "De beste race van het jaar!"

We weten inmiddels wat het gros van het Formule 1-veld van de race in Las Vegas vond. Maar de teambazen hebben ook nog hun zegje te doen.

XPB 1252892 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Maar 1 procent sport en 99 procent show." Dat is wat Max Verstappen zei voorafgaand aan de Grand Prix van Las Vegas over een race in de metropool. Maar er waren ook hele positieve geluiden, zo droomde Daniel Ricciardo bijvoorbeeld al jaren over een straatrace in Vegas. De meningen waren dus nogal verdeeld, en dat is bij de teambazen gelukkig wat minder het geval.

"Ik ben van mening dat het een geweldige race was", zo bijt Christian Horner na de race tegenover de pers, waaronder RacingNews365, het spits af. "Ze hebben ons één van de beste races van het jaar bezorgd, als het niet de beste is. Als ik het vanuit een circuit-oogpunt bekijk, dan is het niet de meest spannende (baan, red.) voor de coureurs, aangezien deze auto's niet echt tot hun recht komen zoals in hogesnelheidsbochten. Maar als stratencircuit is het wel een stratencircuit met hoge snelheid."

"Het is een beetje als een circus, net als in Montreal, bijvoorbeeld, wat altijd resulteert in goede races", legt de Britse teambaas uit. "Dit circuit heeft een buitengewone race geproduceerd, met veel slipstreams, erg gladde ondergronden en geweldige resultaten. Ik heb het gevoel dat het circuit vandaag geleverd heeft."

"Dat putdekseltje, dat was niets!"

Ferrari-teambaas Fred Vasseur heeft ook geen gemengde gevoelens na de race, ondanks dat er veel schade was aan de bolide van Carlos Sainz toen hij in de eerste vrije training over een los potdeksel reed: "Allereerst was het een groot succes voor de Formule 1. Iedereen was een beetje negatief hierover en ik denk dat de show groter was, maar de race was ook mega, en het was waarschijnlijk de beste race van het seizoen", vindt de Fransman.

Een geslaagde race dus, als je het Vasseur vraagt. "Ik weet niet wat jullie perspectief was, maar vanaf de pitmuur was het een goede race. En dat moeten we onthouden."

Tot slot heeft ook Toto Wolff na de race nog wat te melden. De Mercedes-teambaas was na het incident van VT1 al niet gecharmeerd van de vragen van de media, aangezien het maar ging om een 'fucking putdekseltje'.

Na de race op zondag blijft hij dan ook bij zijn standpunt: "Dat putdekseltje, dat was niets! Het was een fantastisch weekend. Zoals ik al eerder zei, wanneer je op de race terugkijkt, kijk je terug naar een spectaculaire race, geweldig publiek, een mega, mega evenement. Met wat goede gevechten vooraan, dus dat is hoe ik de eerste race in Las Vegas ga herinneren. Een race die aan alle eisen voldeed."

Ook interessant:

Verstappen kraakt én maakt de show in Las Vegas

Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk: kom er maar in! Wat vonden jullie van de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas?

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen vindt vertrek Newey niet onoverkomelijk voor Red Bull