Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Lof voor Verstappen: "Ook die skill heeft hij geperfectioneerd"

De racestarts waren lange tijd de achilleshiel van Max Verstappen. De Nederlander heeft het tij echter weten te keren en komt dit seizoen keer op keer goed weg als de lichten uitgaan. "Ook die skill heeft hij geperfectioneerd", oordeelt voormalig F1-coureur Martin Brundle.

start-f1-brazil-2023-racingnews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Oostenrijk in 2019, dié seizoensfinale in Abu Dhabi (2021)... Max Verstappen heeft zichzelf het winnen van een race in het verleden weleens verdomd moeilijk gemaakt door niet goed uit de startblokken te komen. Soms lag dat aan de auto, soms niet.

Maar Verstappens moeizame starts zijn inmiddels verleden tijd. De Nederlander verloor dit seizoen nauwelijks posities in de eerste bocht. Ook in Brazilië was de Red Bull-rijder haarscherp. In de sprintrace ging hij nog voor bocht één Lando Norris voorbij en tijdens de hoofdrace behield hij zijn leidende positie tijdens de start én herstart.

Dat Verstappen zijn startprocedure heeft geoptimaliseerd, ziet ook voormalig F1-coureur Martin Brundle. De analist van Sky Sports spreekt vol enthousiasme over de drievoudig wereldkampioen.

"Verstappen heeft veel van zijn kwaliteiten geperfectioneerd gedurende de afgelopen twee seizoenen. Het starten van een race is er daar één van. In São Paulo pakte hij drie keer de leidende positie in de eerste bocht (tijdens de reguliere starts en een herstart, red.)."

"Het was dapper, maar..."

"Verstappen won (in Brazilië, red.) wederom op een verbazingwekkende wijze. Alleen Lando Norris kon de Red Bull-coureur in zijn gezichtsveld houden. Norris had een geweldige start tijdens de hoofdrace; hij greep de tweede plaats terwijl hij vanaf de zesde stek kwam. Lando hield hem goed bij, dichtte het gat en ging hij ervoor. Het was zijn bedoeling om de leiding te grijpen, de snelheid te bepalen en Verstappen zijn banden op te laten stoken door hem in de vuile lucht te laten rijden."

Brundle vervolgt: "Het was dapper, maar Verstappen positioneerde zijn auto goed en schudde de McLaren direct af. Toen was het gedaan."

Ook interessant:

In chaos zie je hoe goed Max Verstappen écht is

Hij was misschien wel de enige constante coureur, die met twee overwinningen naar huis ging. Juist als de chaos op z'n grootst is, weet je van één iemand dat hij sowieso het hoofd cool houdt: Max Verstappen.

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Adviseur Marko deelt grootste Newey-vrees na vertrek bij Red Bull