Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Lofzang van Perez naar Verstappen: "Valt niets af te doen aan Max"

Verstappen is onderweg zijn derde wereldtitel op rij en leidt het kampioenschap op dit moment met 125 punten. Zijn teamgenoot kan niet anders dan deze prestaties prijzen.

We zijn halverwege het seizoen, en Max Verstappen leidt het kampioenschap comfortabeler dan ooit tevoren. Met een gat van 125 punten heeft Sergio Perez het nakijken op de tweevoudig wereldkampioen. De Mexicaan kan dan ook niet anders dan onder de indruk zijn van de prestaties van zijn teamgenoot.

De Grand Prix van België wist Verstappen vanaf de zesde startpositie te winnen. Perez stond op de tweede trede van het podium. De Mexicaan zegt zelf tevreden te zijn met het podium. "Het is goed, een dubbel podium. Ik denk dat we een paar goede punten hebben kunnen terugwinnen. Ik kijk enorm uit naar de tweede helft van het seizoen." Maar eerst de zomerstop. En die kan Checo wel gebruiken: "Ik kijk uit naar een kleine pauze", zei hij voor de camera's van Formula 1.

"Er valt niets af te doen aan Max"

De wisselvallige omstandigheden in Spa zorgden voor genoeg spanning en sensatie op het zeven kilometer lange circuit. "Het is een enorm verschil, zo'n soort race. Je moet door de oververhitte banden heen, je moet de banden beheren enzovoorts, dus dat ging een stuk beter vandaag." De 33-jarige coureur is tevreden met het resultaat dat zijn team de laatste race voor de winterstop heeft behaald. "Over het algemeen denk ik dat het een geweldig teamresultaat is. Ik denk dat toen Max eenmaal doorkwam, met zijn snelheid in die tweede stint, ging het allemaal om met een goed resultaat naar huis te gaan voor het team. Op dat punt probeerden we ervoor te zorgen dat we niet zoveel meer uit de auto haalden. Dat was zo'n beetje de hele race zo."

Hij komt ook met een verklaring van het gat van 22 seconden tussen hem en zijn teamgenoot: "Het gat leek vandaag groter omdat we ervoor moesten zorgen dat we hem thuis konden brengen toen het resultaat eenmaal vaststond."

De Mexicaan heeft dus alleen maar lovende woorden voor zijn teamgenoot Verstappen. "Hij heeft het zeker geweldig gedaan, hij is erg getalenteerd en met zijn team halen ze het maximale uit het weekend. Weekend na weekend, dat is echt indrukwekkend." Over Verstappens prestaties zei Checo verder nog: "Er valt niets af te doen aan Max, absoluut niet. Hij reed een geweldige race en hij heeft een geweldig seizoen achter de rug."

Formule 1 GP België 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Zo reageerde Max op het cruciale safety car-moment met Norris in Miami