Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Lokale gemeenschap in opstand tegen uitbreiding Mercedes-fabriek

Mercedes is van plan om haar campus uit te breiden in Brackley. De lokale bedrijven zijn het er niet mee eens en komen in opstand.

Hamilton Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een bouwaanvraag van Mercedes houdt de gemoederen bezig in Engeland. Het Formule 1-team, dat haar fabriek in Brackley heeft staan, wil een kleine straat gebruiken als nieuw toegangspunt voor het eigen personeel, terwijl daar op dit moment veel andere bedrijven hun thuisbasis hebben. Gemeenteambtenaren schatten in dat er tijdens de ochtendspits tien keer zoveel verkeer door het doodlopende straatje moet. De lokale bedrijven zijn er erg boos over, want Simon Wheeler, algemeen directeur van het in Brackley gevestigde Canonbury Products Ltd, reageert woest bij Northampton Chronicle.

"Geen enkel bedrijf was op de hoogte van deze bouwaanvraag", vertelt Wheeler. "Iedereen komt in opstand tegen dit idee, omdat we op dit moment allemaal onbelemmerde toegang hebben tot dit pand, wat betekent dat we geen problemen hebben om personeel of bedrijfsvoertuigen binnen te krijgen."

Wheeler wijst op de gevolgen voor zijn medewerkers. "Als je 's morgens vroeg en 's avonds laat honderden auto's hebt die proberen het terrein op en af te rijden, zal dat een farce veroorzaken. Onze klanten, onze leveranciers en onze medewerkers moeten ineens eerder van huis om te voorkomen dat ze verstrikt raken in het verkeer van anderen."

"Er is geen interesse om voor de kleinere bedrijven te zorgen. Het is een kwestie van: 'wij zijn Mercedes, wij doen wat we willen en je moet er gewoon mee dealen'. Dat is gewoon respectloos voor bedrijven die hier al even lang zijn als zij", sluit Wheeler af.

Op 9 januari wordt bij de rechter beslist of het plan uitgevoerd mag worden.

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Steun voor Verstappen Massa: "Het gaat nu te ver"