Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule E

Lola samen met Yamaha terug in de autosport

De gerenommeerde autofabrikant Lola maakt in 2025 haar comeback in de autosport. Het Britse merk zal vanaf komend jaar gaan rijden in de Formule E. Dit zal Lola doen in samenwerking met Yamaha.

G Ju Q6ojb QAA Nvdb
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Formula E

Na ruim dertien jaar niet op een circuit te hebben gereden, zullen er vanaf 2025 weer raceauto's van Lola te bewonderen zijn. Het Britse automerk gaat samen met Yamaha deelnemen aan de Formule E. Lola is van vroeger uit een grote speler op het gebied van sportwagens. Vooral de productie van Le Mans-auto's is iets waar Lola haar bekendheid aan heeft te danken. In 1997 probeerde het Britse merk ook de Formule 1 te veroveren, maar dat avontuur was maar een kort leven beschoren. Lola kwam slechts één GP in actie.

Motorsportdirecteur Mark Preston van Lola is blij dat het iconische merk terug is op het circuit: "Dit is voor ons een enorme kans om Lola weer terug op het circuit te krijgen. Het biedt ons ook een fantastisch platform voor onze technische ontwikkeling. Lola heeft al veel succes gehad in de autosport, met goede chassis' en aerodynamische designs. Dit project geeft ons de kans om op een uniek platform een basis te creëren voor de plannen die we als Lola hebben voor de toekomst in de motorsport."

Ook voor Yamaha is de samenwerking een belangrijke. Het bedrijf staat vooral bekend om haar programma binnen de motorsport, maar leverde in een ver verleden ook Formule 1-krachtbronnen. Directeur van het Japanse bedrijf, Heiji Maruyama, vertelt: "Als technische partner hopen we geavanceerde energiebeheertechnologieën te verwerken via het hoogste niveau van elektrisch racen. We delen ook Lola's filosofie voor duurzame autosport. We zijn erg blij en vereerd om deze samenwerking met hen aan te gaan."

Bekijk hieronder de kleurvolle auto, waarmee Lola volgend jaar toetreedt tot de Formule E.

			© Formula E
	© Formula E
			© Formula E
	© Formula E
			© Formula E
	© Formula E
			© Formula E
	© Formula E

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"