© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

‘Londen wordt vanaf 2020 decor van de Britse GP’

04 jul. 2017 21:20 Ruud Dimmers 0 reacties
Nu de kans toeneemt dat Silverstone van de Formule 1 kalender verdwijnt, wordt er natuurlijk volop gekeken naar andere mogelijkheden. De British Drivers Racing Club vindt de kosten voor het organiseren van een Formule 1 race op Silverstone te hoog worden.

Britse GP wijkt misschien uit naar Londen in 2020

De BRDC overweegt dan ook sterk om gebruik te maken van de ontsnappingsclausule waardoor het contract tussentijds na 2018 kan worden ontbonden. Veel coureurs, waaronder ook Lewis Hamilton, kunnen zich een Formule 1 seizoen zonder deze klassieker niet voorstellen. De Britse Grand Prix staat al sinds 1950 op de Formule 1 kalender en wordt door velen gezien als de bakermat van de Formule 1.

Liberty Media liet eerder dit jaar al weten nieuwe mogelijkheden te onderzoeken. Volgens de Engelse journalist Joe Steward is het wel duidelijk. ‘London is the place to be’.

In zijn blog vertelt hij dat er kansen liggen voor het organiseren van een stratencircuit rondom de wijk Docklands. Formule 1 directeur Chase Carey liet eerder al doorschemeren dat een nieuw stratencircuit zeker tot de opties behoort. Ook toen viel Londen al als mogelijke kanshebber voor het organiseren van een Formule 1 race.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen