Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Londense meeting met Formule 1-top en FIA levert 'nieuwe stap' op

Aan het einde van het jaar 2020 loopt de overeenkomst die alle Formule 1-teams aan de koningsklasse van de autosport bindt, het Concorde Agreement, af. Daarom is er een perfecte mogelijkheid om per 2021 nieuwe reglementen in te voeren. Autosportbond FIA zoekt inmiddels al jaren naar een regelgeving waarmee iedereen tevreden kan zijn, vooralsnog wil dat niet lukken.

Dinsdag kwam de crème de la crème van de autosport bijeen in de Britse hoofdstad Londen, om samen met Formule 1-eigenaar Liberty Media en autosportbond FIA te spreken over de nieuwe reglementen die per 2021 van kracht moeten gaan. Onder de streep lijkt er eindelijk een stap voorwaarts te zijn gezet.

"Over iets minder dan twee jaar begint de Formule 1 aan een nieuw hoofdstuk in haar illustere historie, en daarbij komen nieuwe reglementen kijken", liet de FIA in een vervaardigd statement weten. "Ook de structuur van het bestuur zal worden aangepakt, de verdeling van het prijzengeld en andere middelen om kosten te drukken. Op dinsdag, in Londen, heeft het kampioenschap een nieuwe stap gezet om dit per 2021 mogelijk te maken." "In de afgelopen maanden hebben Formule 1-bazen en de FIA samengewerkt aan een 'frame', waarin de nieuwe technische en sportieve reglementen, motorreglementen, het bestuur en de verdeling van het prijzengeld worden besproken. Dit is gisteren (dinsdag, red.) gepresenteerd." "De dag werd geopend met een meeting van de Strategy Group, kort daarna kwam de Formule 1-commissie bijeen. Alle aandeelhouders zijn op de hoogte gebracht van hoe de sport in een jaar tijd is veranderd. De Formule 1 wil meer actie op de baan zien, de wagens dichter bij elkaar hebben, helden van de coureurs maken en de business in haar geheel duurzamer." Verschillende Formule 1-teambazen dringen al een tijdje aan op de bekendmaking van het nieuwe reglement, omdat er naar hun idee weinig tijd overblijft om zich aan deze regels aan te passen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"