© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Longruns Red Bull ijzersterk, enkele ronde problematisch

14 sep. 2018 17:30 René Oudman 0 reacties
Ferrari en Mercedes schrokken niet zozeer van de snelheid die Red Bull wist te etaleren over één rondje, des te meer keken ze op van de longruns van zowel Daniel Ricciardo als Max Verstappen. Intern weet men bij de Oostenrijkse stal dat de kwalificatie van zondagavond (lokale tijd) ontzettend belangrijk wordt.

Waar de Red Bulls in de middagsessie (dus de eerste training) nog de plaatsen één en twee wisten te veroveren, daar moest men de eer 's avonds aan Kimi Raikkonen en Lewis Hamilton laten. Verstappen werd derde op een halve tel, Ricciardo sloot op een tiende van zijn collega aan op P4.

"De tweede vrije training was voor ons niet zo goed als de eerste", lacht Horner na afloop van de sessie in Singapore voor de camera van Sky Sports. "We hebben werk te verrichten in de nachtelijke uren. De longruns zagen er inderdaad goed uit, toch zullen we het een en ander moeten leren omtrent de hypersofts."

Op de vraag of Red Bull de zachtste Pirelli-compound wellicht oververhit, antwoordt Horner dat hij juist het tegenovergestelde verwacht. "Volgens mij krijgen wij er op korte duur niet genoeg temperatuur in. Daarom zijn we in de snelle ronde niet sterk, maar op langere termijn wel. Aangezien je hier niet kan inhalen moeten we er in de kwalificatie bij staan."

Red Bull wist de Singaporese Grand Prix in het verleden driemaal te winnen dankzij Sebastian Vettel, maar zegevierde nog niet in het V6-turbohybridetijdperk. Wel stond er ieder jaar minstens één Red Bull-coureur op het podium, Riccardo werd in de laatste drie edities tweede.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen