Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lorenzo: "Kon me eenvoudig aanpassen aan de Honda"

Afgelopen seizoen besloot Jorge Lorenzo na een slechte start van het seizoen bij Ducati te gaan spreken met andere teams. Voor aanvang van de Grand Prix van Mugello tekende de 31-jarige Spanjaard een contract bij Honda, een omslag die hij makkelijk wist te maken.

"Het was een heel rare periode. Het liep vorig seizoen in het begin van het seizoen allemaal heel stroef. Ik had mezelf optimaal voorbereid maar de prestaties wilde maar niet komen. Daarom besloot ik met Honda te spreken en net toen ik mijn contract had ondertekend, kwamen mijn goede resultaten bij Ducati. Het kan soms raar lopen", aldus de drievoudig MotoGP wereldkampioen, die zonder enige spijt terugkijkt op zijn overstap naar de Japanse grootmacht. De immer uitgesproken Lorenzo kijkt ondanks een nare handblessure uit naar het aankomende seizoen.

"Het wordt een interessant seizoen, de strijd met Marquez aangaan op dezelfde motor is een enorme uitdaging. Het doet me herinneren aan mijn eerste jaren bij het team van Yamaha toen ik de strijd aan moest gaan met Valentino Rossi. Dat ik de eerste test van het seizoen moet missen door een blessure werkt niet in mijn voordeel maar gelukkig heb ik de Honda in november al eens mogen uitproberen. Daar bleek dat de Honda kleiner is dan de Ducati die ik inmiddels gewend was en daardoor kon ik me heel snel aanpassen aan de machine. Het is werkelijk een fantastische motor om op te rijden en ik kijk dan ook al uit naar de eerste race van het seizoen in maart!" Met medewerking van Aaron Deckers.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"