Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lorenzo moet eerste MotoGP-testdagen van 2019 missen

Een slechte start voor Jorge Lorenzo, die komend jaar zijn vierde MotoGP-wereldtitel wil veroveren. De 31-jarige Spanjaard heeft zoals de berichtgeving van de afgelopen dagen al deed vermoeden een ongepland bezoek aan het ziekenhuis moeten brengen.

De 31-jarige Lorenzo, komend seizoen te bewonderen op een machine van Repsol Honda, heeft een breuk in zijn schippersbotje opgelopen. Hierdoor zal hij de eerste wintertest van het kalenderjaar 2019 moeten missen.

Het Sepang International Circuit in Maleisië is tussen 1 en 3 februari de belangrijkste plaats voor MotoGP-rijders: de tweede collectieve test van de winter van 2018-'19 wordt er afgewerkt, tevens mogen de coureurs voor de eerste keer in 2019 met zijn allen de baan op. Voor Lorenzo komen die testdagen te vroeg. De Spanjaard heeft meer revalidatietijd nodig om te herstellen van het breukje in zijn hand. Morgen (woensdag) is Lorenzo echter wél aanwezig bij de teampresentatie van Repsol Honda, die plaatsvindt in de Spaanse hoofdstad Madrid. Het nieuwe team van Lorenzo heeft deze winter al eerder te kampen gehad met een rijder die in de lappenmand lag: ook regerend wereldkampioen Marc Márquez heeft een bezoekje aan het ziekenhuis moeten brengen, de Catalaan werd geopereerd aan zijn schouder.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'