Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lorenzo pissig op zichzelf vanwege botbreuk in hand

Jorge Lorenzo besloot Ducati na twee seizoenen te verlaten, om aan de slag te gaan bij het fabrieksteam van Honda. De drievoudig MotoGP-kampioen kent echter geen al te beste start van het jaar 2019: hij brak zijn schippersbotje na een valpartij op een crossmotor.

De 31-jarige Spanjaard moest afgelopen weekend worden geopereerd en kwam gisteren (woensdag) zichtbaar gehavend het toneel op in Madrid, waar hij samen met zijn nieuwe teammaat Marc Márquez de Repsol Honda-kleuren voor 2019 aan de wereld toonde. Lorenzo kan door zijn blessure niet deelnemen aan de testweken in Maleisië.

Lorenzo beschreef zijn crash tijdens de presentatie. "Ik reed op een dirt-track ergens in Italië en maakte de fout om het baantje niet eerst even te verkennen. Daarom wist ik niet dat er op sommige plaatsen aardig wat modder lag. Plots was ik de voorkant van mijn motor kwijt en lag ik plat." De Spanjaard brak zijn pols vorig seizoen, na een harde crash op het Buriram-circuit in Thailand. Die pols bleek nog niet voldoende hersteld. "De beweegbaarheid van mijn pols is nog niet op het niveau waar het zou moeten zijn en dat heeft denk ik meegespeeld in deze crash. Het was echt ongelooflijk dom", baalt Lorenzo van zichzelf. Tweemaal wordt er drie dagen getest op het Sepang International Circuit in Maleisië en beide tests komen te vroeg voor Lorenzo. De vijfvoudig wereldkampioen (tweemaal in 250cc) hoopt voor de test in Qatar terug te zijn, maar verwacht dan nog niet volledig gerevalideerd te zijn. "Honderd procent ben ik dan nog zeker niet."

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"