Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
MotoGP 2019

Lorenzo steekt hand in eigen boezem: "Het ging compleet mis, het was mijn fout"

Jorge Lorenzo beleefde tijdens de Grand Prix van Catalonië een superstart, maar aan het einde van de eerste ronde werd de Spanjaard wat overmoedig, wat resulteerde in een valpartij. In zijn val nam de vijfvoudig wereldkampioen ook zijn directe concurrenten Dovizioso, Vinales en Rossi mee, die daar niet bepaald over waren te spreken.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Na afloop van de race maakte Jorge Lorenzo daarom direct een ronde langs zijn concurrenten in de paddock om zijn oprechte excuses aan te bieden, wat de Honda-rijder vervolgens ook deed voor de camera van Sky Sport Italia: "De waarheid is dat ik mijn best deed om in mijn eentje onderuit te gaan en niemand mee te nemen, maar ik maakte een fout, waardoor het helaas toch gebeurde. Dat was absoluut niet mijn bedoeling en het spijt me dan ook voor de andere jongens dat dit incident heeft plaatsgevonden."

"Tijdens de eerste ronde voelde ik dat ik vooral heel sterk was bij het aanremmen van de bochten. Ik probeerde bij het ingaan van de hairpin Vinales uit te remmen maar dit ging niet helemaal zoals gehoopt. Ik pakte te veel slipstream, waardoor ik de controle over de motor verloor. Ondanks dat probeerde ik Dovizioso nog te ontwijken, maar het ging uiteindelijk toch compleet mis, waardoor ik iedereen meenam in mijn val. Nogmaals, het spijt me heel erg en ik bied aan iedereen mijn oprechte excuses aan."

Lorenzo, die vooralsnog een moeizaam seizoen beleeft bij het team van Honda, hoopt zich tijdens de volgende race op het circuit van Assen te revancheren.

1 reactie