Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Lovende Verstappen: "We hebben de Honda-motor nog niet maximaal belast"

Max Verstappen begaf zich de voorbije dagen zichtbaar ontspannen door de Formule 1-paddock. Het eerste oordeel over de nieuwe RB16 van Red Bull is namelijk positief. De auto lijkt goed te zijn, evenals Honda's nieuwe krachtbron.

Verstappen testdag1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen is al vanaf het begin van de samenwerking met Honda een groot fan van de Japanse werkwijze. Hij kan ze niet op een valse belofte betrappen: "Het mooie van Honda vind ik persoonlijk dat als ze ons iets voorhouden, ze dat ook nakomen. Ik vertrouw erop dat dat dit jaar niet anders zal zijn."

Tot nu toe verlopen de wintertests in Barcelona volgens Verstappen 'gesmeerd', ook op motorisch gebied. "We weten meters te maken met de nieuwe motor en dat is het belangrijkste. We hebben nog niet met de full power-mode gereden, maar tot nu toe loopt alles gesmeerd en dat is wat je wilt hebben", aldus de Red Bull-coureur ten overstaan van onder andere RacingNews365.

Om dit seizoen alle 21 of 22 raceweekenden (afhankelijk van wat er met de uitgestelde Grand Prix van China gebeurt) zonder gridstraffen door te komen moet de Honda-motor minstens zeven Grand Prix-weekenden meegaan. Dat is iets wat vorig jaar niet lukte, zo suggereert één van de aanwezige journalisten. Verstappen is er als de kippen bij om hem terecht te wijzen.

"Vorig jaar spraken we meer dan drie motoren aan, maar dat ging altijd gepaard met behoorlijk grote upgrades en had met de betrouwbaarheid niks te maken. Dit jaar hopen we echter geen penalty's te incasseren, maar de motor loopt goed, dus dat ziet er goed uit. Dat is ook iets wat goed in de gaten houden gedurende deze testweken."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen