Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lowe: 'Gridstraf Daniel Ricciardo is terecht'

Het Formule 1-seizoen van Daniel Ricciardo kon niet slechter beginnen. De Australiër liep tijdens zijn thuisrace tegen een gridstraf van drie plaatsen aan. Reden daarvoor was dat de Australiër te snel reed tijdens een rode vlag situatie.

Daar waar Daniel Ricciardo furieus was over zijn straf, vindt Paddy Lowe de straf terecht. De technisch directeur van Williams is blij dat de stewards consistent zijn in hun strafmaat. "Ik vind het vervelend voor Ricciardo, zeker omdat het hem raakte tijdens zijn thuisrace," laat Lowe aan Crash.net weten. "We komen vaak terug op dit soort incidenten, maar in realiteit is een van de thema's in de F1 dat de stewards vaak bekritiseerd worden. Ze zou niet consistent zijn in hun strafmaat. Ik denk dat als het aankomt op veiligheidsaspecten, dat ik de stewards support voor het uitdelen van deze ogenschijnlijk zware straffen."

Lowe is blij dat er geen uitzonderingen zijn gemaakt voor Ricciardo. De strafmaat moet volgens de technisch directeur van Williams voor iedere coureur gelijk zijn. "Je kan geen uitzonderingen maken, want als je dat gaat doen dan leeft niemand de regels meer na. Dan graag je je eigen graf als steward. Uiteindelijk draaide het om de veiligheid en als het tijdens de race zelf was zou er ook een straf volgen." Ricciardo begon zijn Grand Prix als achtste, maar wist nog een mooie vierde plaats te scoren.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"