Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lowe: "Williams is op de weg terug"

Williams gleed in 2018 af van een middenmoter, naar de laatste plaats op grid. Vorig jaar behaalde het team slechts zeven WK-punten. Technische directeur Paddy Lowe bekijkt het positief: 2019 kan alleen maar beter worden.

in het nieuwe Formule 1-seizoen moet Williams de weg naar boven hervinden. Lowe erkent dat dit een langdurig proces is en fans niet direct wonderen mogen verwachten in 2019. "Het gaat niet alleen om het doen van investeringen, het is een heel proces aan veranderingen waar we doorheen moeten. Zoiets neemt gewoon tijd in beslag."

Lowe beseft zich terdege dat het niet gemakkelijk wordt om Williams weer naar voren te brengen, aangezien de andere teams bepaald niet stil zitten. "We doen natuurlijk ons best, maar het blijft lastig om te voorspellen hoe dit uitpakt op de korte termijn. Ik kan alleen maar aangeven dat het steeds een stap beter gaat, maar we moeten natuurlijk ook niet vergeten dat de andere teams ook erg sterk zijn. Elk team beschikt over hoog gekwalificeerd personeel en wordt gerund door een sterk management. Dat was in het verleden ook wel eens anders." Toch ziet Lowe perspectief voor het nieuwe seizoen. "We kunnen niet doen alsof het alleen maar een kwestie is van vooruit denken, maar ik ben positief ingesteld dat we op dit moment al stappen zetten en dat zal geheid op termijn leiden tot betere resultaten."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"