Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Luisteraars natuurprogramma boos vanwege Formule 1-onderbrekingen

De NOS heeft veel boze reacties gekregen op het onderbreken van het radioprogramma 'Vroege Vogels' om Formule 1- updates vanuit China te delen.

De NOS heeft boze reacties gekregen van de luisteraars van radioprogramma Vroege Vogels. De uitzending van het natuurprogramma werd zo nu en dan onderbroken voor updates vanuit China vanwege de Formule 1-race die daar gehouden werd. De eindredacteur van Vroege Vogels Anneke Naafs zegt tegenover de Telegraaf dat ze er alles aan hebben gedaan om het contrast zo klein mogelijk te maken: "We hebben geen racegeluiden laten horen en alleen voor de finish werd het gesprek daadwerkelijk onderbroken. We hebben desalniettemin ongekend veel klachten gekregen."

Voor de tweede keer in een maand tijd werd het programma verstoord door de Formule 1, want ook de openingsrace in Australië was een vroege. Radio 1 is een nieuwszender, daarom wordt er soms live ingeschakeld op initiatief van de NOS. Naafs legt uit hoe het bij Radio 1 in zijn werk gaat: "Je flitst bij groot nieuws. Dit valt aan ons publiek ook nog wel uit te leggen. Maar in het geval van de Formule 1 ben ik het wel met de klagers eens. Die sport staat zo haaks op ons programma. Tenzij Max Verstappen wint, kan het toch wel even wachten?" De eerstvolgende vroege Grand Prix is op 7 oktober in Japan. De boze luisteraars zullen voorlopig in ieder geval geen last hebben van de F1.

Viaplay
x
RB Ontevreden Marko sluit vervanging Ricciardo niet uit: "Complex onderwerp"