Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Liuzzi blij met Verstappen tijdens uitvoering taakstraf

Voormalig Formule 1-coureur Vitantonio Liuzzi kijkt positief terug op de manier waarop Max Verstappen zijn taakstraf uitvoerde tijdens de Formule E-race in Marokko.

In gesprek met het Italiaanse Autosprint blikt Liuzzi tevreden terug. De Italiaan was een van de stewards tijdens de Formule E-race in Marokko. "Verstappen heeft zeker stappen gemaakt. Hij is op het moment zeer gebalanceerd en een volwassen sporter. Max was ook meteen geïnteresseerd in het werk van de stewards. We hebben hem ook volop betrokken bij ons werk gedurende de dag, om ook zijn mening te weten over enkele situaties die gedurende de racedag plaats vonden."

Liuzzi kent Verstappen al langere tijd en is positief over zijn ontwikkeling: "Ik ken Max persoonlijk best goed en heb gezien dat hij nog volwassener is geworden in deze situaties. Een andere Max dan voorheen." De voormalig Toro Rosso-coureur is blij met de wijze waarop Verstappen zijn taakstraf invulde: "Ik heb de echte Verstappen gezien wanneer we spraken over het afgelopen Formule 1 seizoen. Hij bleef niet hameren op zijn gelijk in sommige discussies. Hij is met ons tijdens zijn taakstraf tijdens de Formule E-race zeer geconcentreerd geweest. Ik denk dat deze ervaring hem 100% goed heeft gedaan" Dat Verstappen zijn taakstraf serieus nam blijkt wel uit de lange 'werkdag' die hij ervan maakte, zo laat Liuzzi weten. "Max was vanaf 7 uur in de ochtend tot het einde van de dag aanwezig bij de stewards, zonder een pauze te nemen. Natuurlijk is er voor de stewards op zo’n dag niet telkens werk, maar toch had dat geen gevolgen voor de concentratie van Verstappen. Hij bleef immer gefocust op zijn taak."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'