Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lunchupdate: 13:00: Max Verstappen voert het tempo op

Max Verstappen gaat nog altijd lekker in de rondte op het Spaanse Circuit de Barcelona. Op het moment dat hij aanschuift voor de lunch heeft hij niet minder dan 85 ronden gereden. Sebastian Vettel heeft Valtteri Bottas afgelost aan de kop van het veld.

Waar kilometers maken normaal gesproken al het devies is, gaat dat na de weggegooide eerste testweek nu zeker op. Bij Red Bull begrijpen ze dat en dus stuurden ze Max Verstappen herhaaldelijk voor lange runs naar buiten. Eerst op de ultrasofts, later op de medium-compound. Op die laatste banden noteerde hij de tijd waarmee hij nog maar twee tienden toegeeft op snelste man Sebastian Vettel (eveneens op de medium-compound). De Duitser heeft Valtteri Bottas in tijd van de troon gestoten deelt het meest aantal gereden ronden met de Fin. Verstappen doet daar met één ronde minder echter niet voor onder.

De top drie levert om 13:00 uur een vertrouwd beeld op. Ferrari, Mercedes en Red Bull voeren de tijdenlijst aan. Daarachter vallen de namen van Pierre Gasly en Kevin Magnussen in postieve zin op. De Fransman laat het probleemloze sprookjeshuwelijk van Toro Rosso en Honda voortduren, terwijl Magnussen zijn VF-18 niet onverdienstelijk naar de bovenste regionen van het middenveld stuurt. Sauber hangt na weliswaar een keurig aantal gereden ronden onderaan de tijdenlijst. Daarbij rekenen we even buiten McLaren's Stoffel Vandoorne, die door meerdere problemen vroeg in de sessie het asfalt nauwelijks heeft betreden.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie