Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lunchupdate 13:00: Vettel verpulvert baanrecord, Verstappen maakt kilometers

Sebasatian Vettel heeft in Barcelona op overtuigende Daniel Ricciardo's toptijd van gisteren uit de boeken gereden. Max Verstappen heeft zich in Barcelona nog niet gemengd in de strijd om de snelste dagtijden en maakt vooral kilometers.

Met 77 ronden is Max Verstappen productief te noemen. Hij reed rustig zijn rondjes op de medium- en zachte banden. De Nederlander waagde zich nog niet aan een run op de ultra- of supersofts, hetgeen zich vertaalde naar de tiende en voorlopig laatst tijd. Daarmee bleef hij dus flink verwijderd van de tijd van Sebastian Vettel, die op de hypersofts in 1:17.182 naar een nieuw en dik baanrecord snelde. De verrassende nummer twee was na vier uur testen Kevin Magnussen, die op de hardere supersofts een 1:18.360 reed.

Van Mercedes ontbrak in de bovenste regionen van de tijdenlijst ieder spoor. Valtteri Bottas nam genoegen met runs op de medium compound van Pirelli. Daarop is hij wel de meest productieve rijder op het Spaanse asfalt. De Fin wist voor aanvang van de lunchpauze net de honderd ronden niet aan te tikken. Minst productieve rijder is Stoffel Vandoorne. Na een goed begin van de dag, werd er een kleine twee uur lang niets meer van de Belg vernomen. Enkele minuten voor 13:00 uur stuurde McLaren hem echter toch weer naar buiten.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'