Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lunchupdate: Red Bull en Verstappen het productiefst, Mercedes niet ver weg

Max Verstappen en Red Bull lijken vooralsnog weinig te klagen te hebben over het functioneren van de nieuwe RB18. De Nederlander breidt zijn rondetotaal ronde na ronde verder uit en slaat in dat opzicht al een groot gat met een groot aantal andere teams.

Toen om 09:00 uur vandaag het licht aan het einde van de pitstraat op groen sprong, meldde Max Verstappen zich direct op de baan. Die gretigheid om direct zo veel mogelijk meters te maken bleef Red Bull tonen en de nieuwe RB18 stelde het team daar probleemloos toe in staat. Een kort uitstapje door het grind hoort er in deze fase van de kennismaking met de auto gewoon bij. Als Verstappen zich opmaakt voor een welverdiende boterham staat de teller op 80 ronden. Zijn snelste tijd, gereden op de harde C2-band, was goed voor de zesde tijd. In het rijtje van meest gereden ronden komen Mercedes (77), Williams (66) en Ferrari (79) goed mee. Laatstgenoemde team mag zich tevens het snelste team noemen met een 1:20.165. Charles Leclerc reed die tijd op de medium (C3) compound.

Problemen voor Ferrari-klanten

De Ferrari-klantenteams hadden het beduidend lastiger. Alfa Romeo stond op 9 ronden na de hele ochtend binnen met problemen, waarvan de aard onbekend is. Namens Haas F1 reed Nikita Mazepin ook maar 19 ronden, dus daar mogen we evengoed niet spreken van een vlekkeloze ochtend. Rode vlagen werd in de eerste vier uur van de wintertest niet gezwaaid. Vanmiddag komen voor diverse teams de andere coureur in actie. Zo neemt Lewis Hamilton het stuur over van George Russell. Max Verstappen echter keert na die welverdiende boterham terug achter het stuur van de RB18, die hij er al 'goed' uit vond zien .

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"