© @BerrageizF1

Nieuwsoverzicht

Lunchupdate: Derde tijd Verstappen, Grosjean bovenaan

15 mei 2018 13:04 Jan van der Burgt 0 reacties
Op de helft van de eerste testdag is het Romain Grosjean die de snelste tijd op de klokken heeft gebracht. Max Verstappen gaat de lunchpauze in als de huidige nummer drie.

Hamilton rap op allerhardste compound

Max Verstappen draait rustig zijn rondjes in Barcelona. Al dan niet voorzien van aerodynamische meetapparatuur tikt de Nederlander al voor de lunchpauze de zeventig ronden aan. Daarmee is hij één van de meest productieve mannen op de baan.

De Nederlander moet op de medium band enkel Romain Grosjean (hypersofts) en Lewis Hamilton (superhards) voor zich dulden. De Mercedes van de regerend wereldkampioen van voor de gelegenheid voorzien van een extra setje achterlichten op de achtervleugel.

Grote problemen of crashes bleven vooralsnog uit in Barcelona, ook al kwam Stoffel Vandoorne nog niet verder dan 20 ronden. Gelegenheidsteamgenoot Lando Norris is aanzienlijk productiever, maar hij test vandaag net als Force India's George Russell de Pirelli-banden in opdracht van de Italiaanse bandenfabrikant.

Oliver Rowland maakte op de vroege dinsdagmorgen zijn debuut voor Williams. De Engelsman gold enkele jaren geleden al als supertalent, maar kreeg nooit echt de kans zich te bewijzen. Nu is dat op een testdag als vandaag alsnog lastig, maar Rowland staat er tussen de vele testrijders lekker bij.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen