Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lunchupdate: Derde tijd Verstappen, Grosjean bovenaan

Op de helft van de eerste testdag is het Romain Grosjean die de snelste tijd op de klokken heeft gebracht. Max Verstappen gaat de lunchpauze in als de huidige nummer drie.

Max Verstappen draait rustig zijn rondjes in Barcelona. Al dan niet voorzien van aerodynamische meetapparatuur tikt de Nederlander al voor de lunchpauze de zeventig ronden aan. Daarmee is hij één van de meest productieve mannen op de baan. De Nederlander moet op de medium band enkel Romain Grosjean (hypersofts) en Lewis Hamilton (superhards) voor zich dulden. De Mercedes van de regerend wereldkampioen van voor de gelegenheid voorzien van een extra setje achterlichten op de achtervleugel .

Grote problemen of crashes bleven vooralsnog uit in Barcelona, ook al kwam Stoffel Vandoorne nog niet verder dan 20 ronden. Gelegenheidsteamgenoot Lando Norris is aanzienlijk productiever, maar hij test vandaag net als Force India's George Russell de Pirelli-banden in opdracht van de Italiaanse bandenfabrikant. Oliver Rowland maakte op de vroege dinsdagmorgen zijn debuut voor Williams. De Engelsman gold enkele jaren geleden al als supertalent, maar kreeg nooit echt de kans zich te bewijzen. Nu is dat op een testdag als vandaag alsnog lastig, maar Rowland staat er tussen de vele testrijders lekker bij.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'