Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Luyendyk: "Juist met Red Bull kan Verstappen oppermachtig worden"

Max Verstappen is meermaals in verband gebracht met een plek bij Mercedes, maar dat zou voor de Red Bull-coureur juist averechts kunnen uitpakken, meent ervaren landgenoot Arie Luyendyk.

Verstappen Hamilton
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Mede dankzij de twee overwinningen die Max Verstappen in de eerste helft van dit Formule 1-seizoen boekte voor Red Bull-Honda staat zijn zitje bij het team voor 2020 vast. Sinds zijn debuut in de autosport is de Nederlander echter meermaals in verband gebracht met een plek bij Mercedes.

"Als ik Max' manager zou zijn, zou ik zeggen: denk helemaal niet aan Mercedes of Ferrari, maar alleen aan Red Bull! Dat zou namelijk wel eens het oppermachtige team kunnen worden de komende jaren", stelt Arie Luyendyk in een exclusief gesprek met RacingNews365.

De tweevoudig Indy 500-winnaar vervolgt: "Als je de progressie nu ziet, is er steeds meer kans dat Max juist met Red Bull kan domineren. Kleine signalen daarvan zie je nu al: de zege in de hitte in Oostenrijk, Max die zijn talent toonde in Duitsland en de pole in Hongarije. Het gaat om het totaalpakket en daarin zie je nu een heel duidelijke stijgende lijn."

Luyendyk beargumenteert dat Verstappens huidige renstal alleen maar meer om hem heen groeit - en daarvan zou juist de Limburger de vruchten van moeten blijven plukken: "Je ziet dat Max zich daar heel erg op zijn gemak voelt. Red Bull is voor hem een familie. Dat betekent heel veel voor een rijder, daardoor weet hij wat hij in zich heeft en wordt hij ook alleen maar beter. Het zelfvertrouwen groeit dan dus alleen maar."

De 66-jarige Nederlander, nu vooral actief als steward in de IndyCar Series, kent dat gevoel nog uit zijn eigen tijd als coureur: "Toen ik in alle trainingen voor een Indy 500 in alle weersomstandigheden heel sterk kon rijden, gaf dat enorm veel zelfvertrouwen voor de race. Dat is zó belangrijk. Ik neem aan dat nu bijvoorbeeld bij Daniel Ricciardo dat vertrouwen lang niet meer zo hoog is als bij Red Bull - en dat heeft alles te maken met het materiaal waarmee je rijdt."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"