© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Márquez: "Geen excuses als ik Lorenzo niet kan verslaan"

03 jan. 17:45 René Oudman 0 reacties
In de afgelopen zes MotoGP-seizoenen waren ze niets meer dan elkaars concurrenten, komend jaar zullen Marc Márquez en Jorge Lorenzo echter ook als teamgenoten van elkaar door het leven gaan. Lorenzo heeft Ducati na twee dienstjaren verlaten, om zich bij het Repsol Honda-team van regerend wereldkampioen Márquez te scharen. De jongste van de twee Spanjaarden, Márquez, stelt dat hij geen excuses heeft als hij niet van Lorenzo weet te winnen.

Vanaf het moment dat Márquez debuteerde in de MotoGP, had de nu 25-jarige te maken met Dani Pedrosa als diens collega bij Repsol Honda. De oudere Spanjaard was bij tijd en wijle snel, maar waar Márquez in de afgelopen zes jaren vijf keer wereldkampioen werd, kwam Pedrosa niet verder dan een handjevol overwinningen. Lorenzo liet op de Yamaha zien Valentino Rossi te kunnen verslaan en had, na aanvankelijk moeite te hebben om zich aan te passen, ook bij Ducati teammaat Andrea Dovizioso beet in het nekvel.

In een video op de officiële MotoGP-site blikt Márquez vooruit op de tweestrijd die hij verwacht te gaan hebben met vijfvoudig wereldkampioen (waarvan drie titels in de MotoGP) Lorenzo. "Ik heb graag een van de beste rijders op dezelfde motor als ik. Als hij mij verslaat, heb ik geen excuses. Je grootste tegenstander is je teamgenoot. De mensen zullen naar jou luisteren als jij de beste bent. Je kan je bewijzen via rondetijden en resultaten", legt de Catalaan uit.

"Ik zal Jorge niet al teveel details geven, haha!", grapt Márquez als hem gevraagd wordt of Lorenzo zich al een beetje in heeft kunnen lezen. "Nee, die kent hij waarschijnlijk al", hint de regerend wereldkampioen op de kenmerken van de Honda-machine. "Als je een motorfiets volgt, zie je als profcoureur meteen wel wat de sterke punten daarvan zijn. Jorge zal trouwens sowieso snel zijn op een Honda, of dat nu direct is of pas later in het jaar. Ik ben overigens heel erg benieuwd naar Lorenzo’s manier van rijden op de Honda: zijn stijl is behoorlijk anders dan die van mij."

Na driemaal wereldkampioen te zijn geworden in dienst van Yamaha (2010, '12 en '15) en talrijke overwinningen op de Japanse machine te hebben behaald, stapte Lorenzo voor het seizoen 2017 over op Ducati. Pas na anderhalf jaar begon het te draaien voor de inmiddels 31-jarige, die toen al had besloten de Italiaanse brigade te verlaten voor Honda. Márquez heeft in diens MotoGP-carrière enkel en alleen voor Repsol Honda gereden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen