Márquez sleept vijfde MotoGP-wereldtitel binnen op Motegi

21 okt. 2018 10:07 René Oudman 0 reacties
Hij is nog maar 25 jaar oud, maar Marc Márquez behoort nu al tot de allergrootste MotoGP-coureurs aller tijden. De Spanjaard won zondagochtend (Nederlandse tijd) de Japanse Grand Prix op de Twin Ring Motegi en daardoor is het kampioenschap van 2018, met nog drie races te gaan, beslist.

Márquez had geen ideale uitgangspositie: de Repsol Honda-rijder kwalificeerde zich zaterdag als zesde, waar enig overgebleven concurrent Andrea Dovizioso de poleposition opeiste. In de race stelde Márquez orde op zaken.

Als een warm mes door de boter sneed de aanstaand kampioen door het veld, om een paar ronden voor het einde koploper Dovizioso in te rekenen. Voor de Italiaanse Ducati-coureur ging het in de slotfase van kwaad tot erger: kort nadat hij door Márquez was ingehaald, ging Dovizioso onderuit. Zodoende konden Cal Crutchlow (LCR Honda) en Alex Rins (Suzuki) als tweede en derde over de eindstreep rijden.

Márquez heeft zijn vijfde MotoGP-titel (2013, 2014, 2016, 2017, 2018) veroverd, in totaal beschikt de Catalaan over zeven wereldtitels (het 125cc-kampioenschap van 2010 en de Moto2-titel van 2012 meegerekend). Giacomo Agostini is nog altijd recordhouder: de Italiaan kwam tot acht titels in de koningsklasse en veertien in totaal.

In de Moto2-race ging het overigens mis voor de Nederlandse rijder Bo Bendsneyder. De 19-jarige Rotterdammer werd buiten zijn schuld om geraakt door een rondvliegend onderdeel, dat precies verkeerd op zijn lichaam terecht kwam. Bendsneyder hield een open beenbreuk aan het incident over en het is nog maar de vraag of hij in 2018 überhaupt nog in actie kan komen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen