Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Miami 2024

Maakt Florida haar naam als Sunshine State waar tijdens GP Miami?

In samenwerking met Weeronline presenteert RacingNews365 je het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Miami 2024. Schijnt de zon ook daadwerkelijk in de Sunshine State of krijgen de coureurs te maken met een onvoorziene tegenstander?

Miami GP start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daar waar Miami bekend staat om het zonnige weer, is dat ook komend weekend grotendeels het geval. De temperaturen zullen stijgen tot ongeveer 28 graden en de zonkracht is dagelijks zeer hoog met een UV-index 11. Dat wordt dus smeren geblazen in de Sunshine State.

Dat alles heeft te maken met de zuidelijke ligging van Miami op de wereldkaart. Daar waar je misschien zou denken dat de Amerikaanse stad vrij noordelijk ligt, is dat zeker niet het geval. Als je de breedtegraad verplaatst naar Europa, dan kom je zelfs niet op het Europese continent uit. De stad ligt namelijk nog zuidelijker dan de Canarische Eilanden.

Het is dan ook niet vreemd dat het een zomers Formule 1-weekend wordt. Waar het landinwaarts in Florida op sommige plekken komend weekend maar liefst 35 graden wordt, is dat niet het geval in Miami. Daar blijft het iets onder de 30 graden, omdat de wind overdag vanuit de Atlantische Oceaan komt.

Dan naar de Formule 1. Op het Miami International Autodrome staat er weer een sprintrace op het programma, waardoor er slechts een vrije training is. De vrijdag in Miami, wanneer die training en de sprintkwalificatie op het programma staan, lijkt het een droge dag te worden met veel zonneschijn en een aantal stapelwolken. Op de zaterdag, met de sprintrace en de kwalificatie voor de Grand Prix op de agenda, wordt hetzelfde weertype verwacht.

Op de racedag in Miami neemt de buienkans toe, al is de kans op een droge race wel groter dan de kans op een natte Grand Prix. De kans op een bui is tijdens de race circa 25%. En dus kunnen Max Verstappen en co zomaar een onvoorziene tegenstander krijgen in Miami.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"