Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Macau F3-winnaar Verschoor jaagt op promotie: "Heb laten zien dat ik het kan"

Richard Verschoor was de de even onverwachte als sensationele winnaar van de Macau Grand Prix van dit jaar. Het jonge talent kan alleen maar hopen dat de prachtige zege hem verder helpt in zijn carrière, al zit hij in de Formule 3 naar eigen zeggen goed op zijn plaats.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © FIA Formula 3

De appjes en felicitaties bleven afgelopen week naar eigen maar binnenstromen. De meest prestigieuze Formule 3-zege van het jaar, die in de straten van Macau, ging naar het Nederlandse talent Richard Verschoor en dat is niet onopgemerkt voorbijgegaan. "Het is echt ongelooflijk hoeveel aandacht het me heeft opgeleverd, ik heb het nog nooit zo druk gehad", aldus de achttienjarige MP Motorsport-coureur.

In hoeverre de zege hem verder op weg helpt, daar durft Verschoor geen inschatting van te maken: "Ik heb werkelijk geen flauw idee of dit positief gaat uitpakken, maar ik heb denk ik wel laten zien dat ik het kan", vervolgt Verschoor, die Red Bull-talent Juri Vips met een fraaie manoeuvre wist te verschalken om het vervolgens met sterk verdedigingswerk af te ronden.

"Ik voel me echter overal klaar voor, of het nu nog een jaartje Formule 3 is of misschien de Formule 2 (waarin MP Motorsport eveneens uitkomt). Als de kans zich voordoet om binnen MP Motorsport op te klimmen, dan grijp ik die met beide handen aan. We weten echter niet of het F2 of F3 wordt, maar de kans dat ik nog een jaar Formule 3 doe is wat groter. Budgettair gezien is dat realistischer. De kansen op succes zijn met de ervaring van dit jaar natuurlijk ook een stuk groter."

Richard Verschoor is één van de grote talenten van dit moment die Nederland als autosportnatie op de kaart zetten. Waar dat mee te maken heeft?: "Ik denk dat er gewoon sprake is van een hele goede lichting autocoureurs. Ik denk dat het ook de aard van de Nederlanders is om datgene wat ze doen zo goed mogelijk te doen. Maar natuurlijk heeft Max Verstappen eraan bijgedragen dat wat wij doen nu wat meer opvalt", zo besluit Verschoor als hij op het punt staat in de simulator van de KNAF (Knac Nationale Autosport Federatie) te stappen.

"Je wil jezelf te allen tijde blijven ontwikkelen, dus je probeert zoveel mogelijk te rijden, ook naast de baan. Ik grijp daar de trainingsdagen van de KNAF graag voor aan."

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

0 reacties

    Special Vijf dingen die je nog niet wist over Sebastian Vettel