Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Magnussen: "Bij een topteam zou ik minder agressief rijden"

Kevin Magnussen staat bekend om zijn ietwat agressieve rijstijl. Een must, als je het hem vraagt. Een must die gepaard gaat met het rijden voor een ander team dan Mercedes, Ferrari en Red Bull.

In 2018 bezette Haas F1-coureur Kevin Magnussen de negende plaats in de eindrangschikking in een auto die lange tijd streed om de vierde plaats bij de constructeurs. Die vierde plaats zou vanwege de dominantie van de 'grote drie' hoe dan ook het hoogste haalbare zijn geweest. Dat gegeven maakt Kevin Magnussen naar eigen zeggen de agressieve coureur die hij is.

"Dit is hoe de Formule 1 anno 2019 in elkaar steekt. Als je niet voor Mercedes, Ferrari of Red Bull rijdt, dan kun je podiumplaatsen wel op je buik schrijven. Dat is een treurige conclusie, maar alsnog halen we de nodige voldoening uit de races waarin we het maximale gepresteerd hebben", aldus Magnussen in gesprek met ESPN. "Het feit dat we niet om podiumplaatsen en kampioenschappen vechten maakt dat we minder te verliezen hebben en dat ik dus wat harder het gevecht aan kan gaan. Als je wél om eremetaal strijdt, dan zit je in een Red Bul, Mercedes of Ferrari en maakt het eigenlijk niet uit of je vijfde of zesde wordt, de punten pak je toch wel."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'