Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Magnussen droomt en zet zijn geld op een podiumplaats voor Haas

Tijdens de eerste twee races van Haas in 2022 zag het er goed uit, maar in Australië zakte de renstal weer wat terug in de pikorde. Het ziet er echter beter uit dan de afgelopen jaren, waardoor Kevin Magnussen voorzichtig hoopt op een podiumplaats.

Een aantal maanden geleden dacht Kevin Magnussen niet meer na over een comeback in de Formule 1, maar nadat het contract van Nikita Mazepin werd verscheurd kreeg hij toch een onverwachts telefoontje van Haas. Een aantal weken later staat de Deen op 12 WK-punten, wat hem op de negende plaats zet in het kampioenschap. Haas kent een fantastische start van het nieuwe Formule 1-seizoen, al ging het tijdens de Grand Prix van Australië weer wat minder. De Amerikaanse renstal scoorde nul punten. Toch droomt Magnussen van een podiumplaats, iets wat in 2022 zeker niet onmogelijk zal zijn. "Ik denk er veel aan", zegt hij in Beyond the Grid . "We zijn in gevecht om het beste team te worden achter de drie topteams." "Als je dat bent, dan ben je de zevende auto op de grid, als alles normaal verloopt in ieder geval. Veel auto's met problemen zijn er dan niet voor nodig om een podiumplek te behalen."

'Mercedes stond niet zo ver voor ons'

Ferrari, Red Bull en Mercedes zijn volgens Magnussen nog een stuk sneller, al was de Haas-coureur verrast hoe dichtbij ze bij het team van Lewis Hamilton en George Russell stonden. "Soms stond Mercedes, vooral aan het begin van het seizoen, niet zo ver voor ons. Veel geluk is er dus niet nodig (voor een podium, red.)." Wel blijft hij realistisch over waar Haas staat. "Ik denk niet dat we op pure snelheid het podium kunnen bereiken. Maar weet je, vorig jaar stonden er veel teams op het podium die het normaal gesproken niet halen. Het is niet helemaal onrealistisch om ervan te dromen." "Je kan het niet gelijk verwachten, want we zijn net niet snel genoeg om net die laatste stukjes bij elkaar te rapen, maar ik droom ervan. Ik zet er ook mijn geld op in." Slechts één keer stond Magnussen tot nu toe op het podium in de Formule 1. Dit is echter al een aantal jaren geleden tijdens zijn debuut tijdens de GP van Australië in 2014, toen hij nog voor McLaren reed en de tweede plaats behaalde.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Breaking De salarissen van de F1-coureurs in 2024