Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Magnussen emotioneel na verbluffende eerste pole voor hemzelf én Haas

Kevin Magnussen heeft zijn eerste poleposition ooit in de Formule 1 veroverd in de verraderlijke omstandigheden op Interlagos. Haas maakte de perfecte call en de Deen mag de sprintrace vanaf de eerste plaats starten. Ook komt er een officiële poleposition achter zijn naam te staan.

De weersomstandigheden tekenden het verloop van de kwalificatie in Brazilië. Op Interlagos begon men op intermediates, maar al snel durfden de Formule 1-coureurs het aan op de droogweerbanden. In Q3 begon het echter weer te regenen, maar Haas stuurde Kevin Magnussen op het juiste moment naar buiten voor een snelle ronde. Hij stond vooraan de rij in de pitstraat aan het begin van Q3. Het begon snel te regenen en na een crash van George Russell en de daaropvolgende rode vlag kon niemand de tijd van Magnussen meer verbeteren. Hij pakt zijn eerste poleposition in de F1, een ongelooflijke prestatie in de bolide van Haas. Na afloop van de kwalificatie moet hij zoeken naar woorden. "Ik weet niet wat ik hier op moet zegen", zo begint Magnussen. "Mijn team heeft me precies op het juiste moment naar buiten gestuurd en ik stond vooraan in de pitstraat. Het was een prima ronde en pole... dat is ongelooflijk. Ik wil Gene Haas (eigenaar van Haas, red.) en Guenther Steiner bedanken. Net als het hele team voor deze mogelijkheid."

Een F1-comeback om van te dromen

Magnussen keerde dit Formule 1-seizoen onverwachts terug naar de koningsklasse nadat de Russische coureur Nikita Mazepin last minute werd ontslagen door Haas. "Het is een ongelooflijk avontuur, dit seizoen", zegt Magnussen, waarna hij emotioneel wordt. "Dit komt niet eens in de buurt van wat ik verwachtte. "Het is ongelooflijk, ik kan alleen maar dankbaar zijn." De Deen start de sprintrace vanaf de eerste plaats met Max Verstappen naast zich. Het plan van Magnussen? "Maximaal aanvallen, we gaan er gewoon voor."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'