Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Kevin Magnussen

Magnussen geeft Perez schuld van megacrash: "Hij duwde me in de muur"

Kevin Magnussen en Sergio Perez kwamen snoeihard met elkaar in aanraking tijdens de start van de Grand Prix van Monaco. Magnussen vindt het de schuld van Perez.

Perez crash Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De start van de Grand Prix van Monaco draaide uit op een chaos. Sergio Perez en Kevin Magnussen raakten elkaar, met een snoeiharde klapper tot gevolg. Ook Nico Hulkenberg was erbij betrokken en riep op de radio dat het een 'onnodige crash was'. Maar wie was nou de schuldige van het moment? Magnussen wijst naar Perez bij Viaplay.

"Ik zat naast Perez", vertelt Magnussen. "Zodra mijn voorwiel voor zijn achterwiel zat, kwamen we te dicht bij de muur. Ik vind dat hij me geen ruimte gaf, waardoor contact en een crash onvermijdelijk was. Ik denk dat hij me niet heeft gezien, maar de regels schrijven voor dat je altijd ruimte moet laten."

Magnussen had het achteraf wel anders aangepakt. "Nu wens ik dat ik op de rem had getrapt, maar dan zitten er ook weer auto's achter je. Je moet erop kunnen vertrouwen dat de ander je niet in de muur duwt als je tegen elkaar racet. Daar vertrouwde ik ook op, maar achteraf had ik dat niet moeten doen."

De Deen heeft veel strafpunten, waardoor hem een schorsing boven het hoofd hangt als de stewards hem wel als schuldige aanwijzen. Denkt Magnussen daar nog aan? "Ik zou niet weten waarom dit mijn fout is. Checo duwde me in de muur en liet geen ruimte voor twee auto's. Er was genoeg ruimte en hij had wat meer naar links kunnen sturen. Er zat niemand aan zijn binnenkant, dus ik zie niet in waarom hij mij in de muur moest duwen."

Bekijk de crash hieronder!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen