Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Magnussen: 'Grosjean was zichtbaar gefrustreerd'

Kevin Magnussen evenaarde bij de Grand Prix van Bahrein het beste resultaat ooit in de geschiedenis van Haas. De Deen was echter niet te spreken over teamgenoot Romain Grosjean, die hem duidelijk ophield gedurende de wedstrijd.

Kevin Magnussen kwam in de dertigste ronde achter Romain Grosjean de baan op na zijn tweede pitstop. De Deen werd duidelijk opgehouden door zijn teamgenoot en moest zelfs afremmen om een incident te voorkomen. Magnussen reageert nu tegenover Motorsport-total.com op het voorval, waarbij hij stelt dat zijn teamgenoot zich slecht gedroeg: "We moeten het daar nog over hebben, maar hij leek zichtbaar gefrustreerd."

Magnussen reageerde over de boardradio meteen fel: "Hij moet meer ruimte maken!", schreeuwde de Deen. Niet veel later kwam Grosjean de pitstraat in voor zijn geplande pitstop. De Fransman eindigde uiteindelijk ver buiten de punten. Magnussen evenaarde met P5 het beste resultaat van Haas. In Australië lag een nóg beter resultaat voor het oprapen, maar toen viel hij uit na een mislukte pitstop. De druk bij de pitstops van Haas was dus immens, maar het team maakte geen fouten. "De pitcrew heeft het fantastisch gedaan. Deze vijfde plaats is helaas geen vierde plaats, maar dit is nog steeds een ongelooflijk goed resultaat. Het was leuk om tien punten te scoren. Helaas kon ik niet het gevecht met Gasly aangaan voor de vierde positie, maar desondanks ben ik trots op iedereen."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'