Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Magnussen: "Hamilton kon totaal niet aarden bij McLaren"

Haas F1-coureur Kevin Magnussen stond in het verleden onder contract bij het Britse McLaren. De coureur kon daar niet aarden, maar zag ook dat Lewis Hamilton er nooit echt gelukkig was.

Wie Kevin Magnussen anno 2019 ziet lopen, ten opzichte van enkele jaren geleden, ziet een coureur die een metamorfose heeft ondergaan. Van de keurige jongen uit de McLaren-stal is weinig meer over. Magnussen heeft zichzelf een ruigere look aangemeten met een volle baard en een arm vol tatoeages.

De Deense coureur kan eindelijk zichzelf zijn, iets dat hij bij McLaren niet kon zijn. Maar dat geldt ook voor de andere coureurs uit de McLaren-opleiding, zo laat K-Mag in gesprek met Racingnews365 weten: “McLaren verwachtte een bepaald gedrag van ons (opleidingscoureurs, waaronder Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne, red.), een bepaalde houding. Ze creëerden als het ware een coureur.” “Lewis Hamilton is het perfecte voorbeeld van een rijder die totaal niet kon aarden bij McLaren", analyseert Magnussen de vijfvoudig wereldkampioen, die sinds 2013 voor het team van Mercedes uitkomt en sindsdien kan doen en laten wat zijn hartje begeert. "Vrijheden werden Lewis ontnomen. Soms moet je coureurs echter vergelijken met artiesten, of kunstenaars: ze hebben juist ruimte nodig om tot briljante dingen te komen. Als je een rijder een sticker opplakt die hij niet weg mag halen, dan kan het lastig verhaal worden." Sinds zijn komst bij Haas in 2017 is Magnussen gelukkiger en ontpopte hij zichzelf tot een attractieve coureur. De Deen is eindelijk op zijn plek in de Formule 1. "Natuurlijk mis ik de mensen die bij McLaren werken weleens en heb ik niet te klagen over mijn tijd daar, maar voor mijn persoonlijke groei is het goed dat ik niet meer aan het team verbonden ben.” Met medewerking van René Oudman.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'